Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca viitoarea conducere a partidului trebuie sa fie mai eficienta si mai unita decat cea din prezent. “Trebuie sa te schimbi si sa te adaptezi odata cu restul lumii, altfel ramai in afara restului societatii si n-ai cum sa castigi”, a afirmat liderul social-democrat, intr-un interviu pentru RFI. Ponta a mai spus ca nu e nevoie de reinfiintarea functiei de prim-vicepresedinte si ca Ion Iliescu trebuie sa ramana presedinte de onoare.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Singurul lucru pe care mi l-as dori este acela de a avea o conducere mai eficienta si mai unita decat pana in acest moment. Cine este omul potrivit, daca as stii, vi l-as spune, dar banuiesc ca-l vor stabili colegii mei prin vot. Important este ca noul lider, indiferent ca este tot Mircea Geoana sau Adrian Nastase sau Cristi Diaconescu, oricine va fi ales, sa fie consecvent in ideea de restructurare a partidului, pentru ca orice partid, chiar si cel care castiga - uitati-va la PDL - se gandeste la viitor. Nu poti sa stai pe loc, sa zici: "A fost foarte bine, asta e, am pierdut doar la zero trei zecimi, nu schimbam nimic". Trebuie sa te schimbi si sa te adaptezi odata cu restul lumii, altfel ramai in afara restului societatii si n-ai cum sa castigi. Vreau un presedinte care sa fie pana la urma legitimat nu numai prin votul nostru, al Congresului, ci eu imi doream un presedinte legitimat prin votul tuturor membrilor PSD, ceea ce deja deschidea foarte mult aria de reprezentare a acestui candidat".

Reporter: Va doriti reinfiintarea functiei de prim-vicepresedinte ?

Victor Ponta: Nu, daca nu are niste atributii concrete, nu cred ca e necesara.

Rep: Se mai justifica mentinerea functiei de presedinte de onoare al PSD ?

V.P.: Da, da, Ion Iliescu este cel care a fondat acest partid si nu cred, indiferent daca suntem sau nu de acord cu ce a facut sau cum gandeste Ion Iliescu, nu cred ca o tara sau un partid merge mai departe doar omorandu-si inaintasii, ci fiind mult mai bun decat ei.