Liderul liberal Crin Antonescu a admis, luni seara, in premiera, ca ar putea renunta la functia de prim-vicepresedinte din PNL, ocupata in prezent de Ludovic Orban, pe motiv ca existenta acestei functii a generat "tensiuni" in partid. In ultimele saptamani se vehiculasera zvonuri in acest sens, negate insa de liderul liberal.

  • "In primul rand această functie nu e una legată definitiv sau intrisec de Ludovic Orban. Ludovic Orban este omul care a castigat-o la congres prin votul colegilor nostri. Nu sunt în acest moment hotărat. E posibil să renunt la ea, din punctul meu de vedere, pentru că a generat într-adevăr o serie de tensiuni de care nu avem nevoie, pe care nu mi le explic de altfel, pentru că e o functie care ar fi necesară, o functie care pe mine cel putin ca presedinte, ma ajuta. Nu am luat o decizie", a declarat Crin Antonescu la Realitatea Tv, citat de Mediafax.

Si fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, considera "inutila" functia de prim-vicepresedinte.

Crin Antonescu spune ca "marea miza a Congresului PNL" de anul acesta nu este nici daca va candida cineva impotriva sa sau daca va candida el insusi, mentionand ca nici acest lucru nu este sigur suta la suta, ci daca intr-adevar "partidul va da un mandat pentru o reforma destul de puternica, destul de profunda".