Viorel Hrebenciuc a fost reales luni presedinte al grupului PSD din Camera Deputatilor, cu 59 de voturi.

Contracandidatul sau, Ioan Munteanu, a obtinut 43 de voturi, insuficiente insa pentru a prelua aceasta functie.

"Am reusit sa-i conving (pe deputatii PSD, n.r.) prin activitatea pe care am desfasurat-o pana in prezent", a declarat Viorel Hrebenciuc, dupa vot.

"E de discutat daca e vorba de magie sau e vorba de prostia nostra, mai vedem", a comentat Ioan Munteanu.

Votul infirma zvonurile din partid legate de o scadere a sustinerii de care se bucura in partid Viorel Hrebenciuc, fost sef de campanie electorala al lui Mircea Geoana, la alegerile prezidentiale si cel care a lansat dezbaterile despre Flacara violeta.

Discutiile despre schimbarea liderului de grup s-au suprapus scandalului din PSD pentru functia de presedinte al formatiunii politice.

Tariceanu ramane liderul deputatilor liberali

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca va asigura in continuare sefia deputatilor liberali, la nivelul organizarii grupului parlamentar fiind operate doua modificari, Adriana Saftoiu devenind vicelider cu atributii legate de comunicare, iar George Dumitrica secretar, potrivit Mediafax.

"Astazi, doi dintre colegi si-au anuntat retragerea din functiile pe care le ocupau - Gigel Stirbu din functia de secretar al grupului parlamentar si Andrei Gerea din functia de vicelider. Functiile au fost ocupate de George Dumitrica, pentru functia de secretar al grupului si Adriana Saftoiu, pentru functia de vicelider. Saftoiu este vicelider responsabil cu comunicarea", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Hasotti, lider al senatorilor PNL, iar Melescanu vicepresedinte al Senatului

Senatorii liberali au decis, tot luni, in sedinta grupului parlamentar, ca organigrama grupului si reprezentantii in Biroul Permanent sa ramana aceiasi ca in sesiunea trecuta, Hasotti mentinand pozitia de lider de grup, Melescanu de vicepresedinte al Senatului, Rusanu-chestor, iar Cornel Popa-secretar.

"Eu voi ramane lider de grup. Domnul Melescanu va ramane vicepresedinte al Senatului, Cornel Popa - secretar, iar Dan Radu Rusanu va mentine functia de chestor", a spus Hasotti.