Viorel Hrebenciuc se bazeaza pe sprijinul tinerilor social-democrati, pentru a fi reales la functia de lider al grupului deputatilor PSD. "Ma bizui pe colegii mei, chiar si pe tineri, sa stiti", a declarat Hrebenciuc, inaintea sedintei BPN, transmite Mediafax.

Declaratia lui Viorel Hrebenciuc vine la o zi dupa ce tinerii deputati social-democrati s-au intalnit la un restaurant din Bucuresti, unde au discutat despre alegerea liderului de grup. Surse participante la intalnire au precizat pentru Mediafax ca o parte dintre tinerii social-democrati s-au declarat impotriva realegerii lui Hrebenciuc.

Daca pierde functia de lider de grup, Hrebenciuc pierde automat si calitatea de membru al Biroului Permanent National al PSD, for decizional care se intalneste saptamanal.

De cateva saptamani, intre social-democrati se vorbeste despre inlocuirea lui Viorel Hrebenciuc cu Ioan Munteanu. De altfel, Munteanu a declarat public ca la inceputul sesiunii parlamentare isi va depune candidatura pentru sefia grupului de la Camera. Intrebat luni dimineata pe cine sustine, Adrian Nastase a declarat ca a discutat si cu Viorel Hrebenciuc si cu Ioan Munteanu, insa decizia va fi luata de grup.