Mircea Geoana si "cativa colegi" social-democrati s-au intalnit duminica la Snagov, a declarat deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, precizand ca la intalnire a fost prezent si el. "Sunt colegi care simt nevoia sa se intalneasca, sa discute. Nu stiu de ce facem atatea comentarii in jurul lor", a declarat presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase. "Eu am fost in alta padure", a replicat si secretarul general, Liviu Dragnea.

Discutiile de "weekend" dintre social-democrati vin inaintea unei saptamani care ar putea aduce schimbarea lui Viorel Hrebenciuc de la sefia grupului deputatilor. De cateva saptamani, intre social-democrati se vorbeste despre inlocuirea lui Viorel Hrebenciuc cu Ioan Munteanu. De altfel, Munteanu a declarat public ca la inceputul sesiunii parlamentare isi va depune candidatura pentru sefia grupului de la Camera.

Intrebat pe cine sustine, Adrian Nastase a declarat ca a discutat si cu Viorel Hrebenciuc si cu Ioan Munteanu, insa decizia va fi luata de grup. In ceea ce priveste modificarea statutului PSD si introducerea functiei de prim-vicepresedinte, Nastase a precizat ca o decizie in acest sens va "tine seama de o anumita formula de conducere". "O sa vedem daca acest lucru este necesar si acum. Cred ca trebuie sa existe o diviziune a muncii, sa existe o echipa cat mai larga si functiile acestea au rolul de a crea o echipa in care competentele sunt departajate", a explicat social-democratul.

Viorel Hrebenciuc: N-a fost niciun fel de complot la Snagov

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat duminica seara ca intalnirea de la Snagov nu a fost un "complot". "Da, am fost la Snagov, ne-am intalnit cativa colegi acolo. N-a fost niciun fel de complot. Asa cum m-am intalnit cu domnul Geoana la Snagov, m-am intalnit si cu domnul Nastase, fara niciun fel de de problema", a explicat Hrebenciuc, potrivit NewsIn.

La inceputul acestei saptamani, social-democratii vor nominaliza o persoana la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Odata cu plecarea Danielei Popa la Comisia de supraveghere a Asigurarilor, functia de vicepresedinte va fi preluata de un deputat social-democrat.

Tot saptamana aceasta va avea loc si Consiliul National al PSD, pe data de 4 februarie. La sedinta CNC se vor stabili candidaturile la sefia partidului si modificarile la statutul partidului care vor fi prezentate la Congresul PSD din 20 februarie. Tot la sedinta CNC se astepta ca Adrian Nastase sa-si anunte candidatura.