"Atacul la Mircea Geoana nu e in calitatea lui de lider al PSD, ci de presedinte al Senatului", a spus, sambata, Adrian Nastase. "El poate veni temporar la conducerea tarii", a completat Nastase. Vineri, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre presedintele Senatului a infractiunii de fals in declaratii.

Sambata seara, intr-o emisiune desfasurata la Antena 3, Nastase a afirmat ca ANI il ataca pe Geoana nu in calitatea sa de presedinte al PSD, ci in aceea de presedinte al Senatului Romaniei. Geoana ar putea "veni temporar la conducerea tarii", a spus Nastase, care este presedintele Consiliului National al PSD.

Nastase a spus ca nu poate spune ca Traian Basescu se afla in spatele atacului, insa crede ca e posibil ca acesta sa fi venit de la oamenii din jurul sefului statului.

Vineri, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre presedintele Senatului, Mircea Geoana, a infractiunii de fals in declaratii. Agentia il acuza pe Geoana de fals in declaratii in legatura, intre altele, cu achizitionarea unui apartament intr-un cartier rezidential din Bucuresti, a unui teren de 10.000 mp. cumparat de sotia sa si a doua locuri de parcare in valoare 733.000 de euro. Mihaela Geoana este, de asemenea, acuzata de fals .

"Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele „indicii temeinice” identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism", a raspuns Mircea Geoana .