Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a raspuns sambata criticilor facute recent de catre europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei, care criticase modul in care se face promovarea in partid. "Nu sunt de acord. Cei care fac astfel de afirmatii trebuie sa se gandeasca cum au ajuns ei, la un moment dat, ministri", a declarat Blaga. Democrat-liberalii s-au intrunit sambata, la Poiana Brasov, in sedinta Colegiului Director.

Declaratia lui Blaga a fost completata de cea a prim-vicepresedintelui PD-L Adriean Videanu, care a spus: "Vin foarte rar pe la partid cei care spun acest lucru".

Doi europarlamentari importanti ai PD-L, Cristian Preda si Monica Macovei, au propus in ultimele saptamani o clarificare doctrinara a partidului. Preda a criticat conducerea formatiunii, a cerut reforma PD-L, improspatarea formatiunii.

La randul sau, Macovei a spus ca promovarea in functiile de conducere din partid se face pe baza telefoanelor. Ea a propus conducerii PD-L o noua politica de resurse umane, care sa prevada ca numirile sa se faca pe baza criteriilor profesionale.