Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat vineri ca dupa reconfirmarea lui Basescu in functie a inceput o adevarat prigoana impotriva liderilor PSD. Geoana a explicat ca "faimosul apartament nu exista" pentru ca nu a fost terminat de constructor.

Declaratia vine dupa ce Agentia Nationala de Integritate a solicitat efectuarea de cercetari cu privire la savarsirea de catre Geoana a infractiunii de fals in declaratii, in legatura cu achizitionarea unui apartament intr-un cartier rezidential din Bucuresti, a unui teren de 10.000 mp. cumparat de sotia sa si a doua locuri de parcare, in valoare 733.000 de euro.

"Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele „indicii temeinice” identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism", a afirmat vineri presedintele PSD, Mircea Geoana.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau posibila nerespectare de catre Mircea Geoana, in calitate de senator in Parlamentul Romaniei, a dispozitiilor legale, referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere.

Dosarul este la Parchetul General unde procurorii vor extinde cercetarile.

Declaratii Mircea Geoana:

  • dosarul invocat de ANI a fost initial clasat; O situatie de care nici macar inspectorul de caz nu era la curent. Sunt in corespondenta oficiala cu ANI si am sa pun la dispozitia presei toata corespondenta. Era un dosar clasat, in care fiecare element era demontat cu precizie avocateasca
  • in privinta terenului, Curtea Suprema a cercetat cauza si nu a gasit nimic ilegal
  • mi se reproseaza ca nu am declarat dividende de la o firma la care sotia mea nu mai este actionar de 3 ani
  • Este o facatura la comanda politica si acest lucru a inceput sa devina sistematic posibil in republica portocalie
  • in privinta apartamentului: am platit un antecontract urmand ca in momentul finalizarii sa inchei un contract de vanzare-cumparare intre mine si firma de constructii; nu am vrut sa punem presiune intr-un an cumplit pe acel constructor, care nu a putut sa fianlizeze apartamentul; faimosul apartament nu exista.

Presedintele PSD a sustinut ca aceste acuzatii nu au fost aruncate pe piata in campania pentru prezidentiale, intrucat ar fi avut efectul invers decat cel scontat. "Cu asta il ataci pe Geoana? E cam subtirica", spune Geoana ca ar fi fost reactia opiniei publice, daca dosarul ar fi fost folosit in perioada electorala.

HotNews.ro a transmis Live Text declaratia liderului PSD