Baronul de Gorj, Ilie Morega (PNL), a declarat pentru HotNews.ro ca nu doreste un parteneriat local cu PSD pentru ca liberalii au fost epurati din administratia locala in timpul guvernarii acestora. Morega sustine ca Ludovic Orban i-ar fi cerut intr-o convorbire telefonica sa pastreze colaborarea cu PSD pentru ca asa s-a inteles cu deputatul PSD de Gorj, Victor Ponta. Desi pledeaza pentru un parteneriat cu PD-L, in timpul interviului Morega se lanseaza in critici la adresa lui Radu Berceanu din cauza gropilor de pe Dealul Negru, o zona de circa 30 de km intre Pitesti si Valcea.

Asculta interviul telefonic

Descarca interviul in format MP3

Ilie Morega sustine ca vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, l-ar fi contactat telefonic in cursul zilei de miercuri ca sa-i spuna ca nu poate bate palma cu PD-L la nivel local pentru ca i-a promis social democratului, Victor Ponta.

"M-a sunat domnul Orban miercurea trecuta si mi-a spus clar ca l-a rugat domnul Ponta sa nu-l puna in aceasta situatie delicata si sa pastram colaborarea cu PSD.(...) Eu i-am spus foarte clar domnului Orban ca nu am nici un parteneriat cu PSD pentru ca PSD nu a sprijinit PNL absolut deloc cand a fost la guvernare, ba mai mult, cand a ajuns la guvernare a dat absolut toti liberalii afara. Eu nu sunt sluga PSD", a declarat Morega pentru HotNews.ro

Morega sustine ca parteneriatul cu PD-L a fost discutat in Biroul Politic al organizatiei judetene si a fost votat de 121 de membri din cei 135. Presedintele interimar PNL Gorj sustine ca daca va fi demis din functie, cel mai probabil va parasi partidul.

Dupa ce il critica pe vicepesedintele Consiliului Judetean Gorj, liberalul Radu Angheloiu care prin votul sau a ajutat PSD sa obtina un post de vicepresedinte in CJ, Morega trece direct la critici la adresa lui Radu Berceanu din cauza gropilor de pe drumul european dintre Pitesti si Ramnicu Valcea, din zona Dealul Negru:

"Ma scuzati ca vorbesc foarte rar, dar sunt niste gropi si am masina noua. Sa-l luati mereu (n.r.Radu Berceanu) cand repara, cand astupa gropile pe drumul european de la km 25 Valcea granita cu Argesul pana la km 18 pana in Pitesti. Rusinea, lumii. Drum european, si se poate repara cu o roaba de asfalt."

Potrivit Mediafax, Biroul Politic al PNL Gorj a validat prin vot, marti seara, propunerea lui Ilie Morega de a face un parteneriat la nivelul Consiliului Judetean Gorj cu PD-L. La sedinta organizatiei judetene a participat si baronul PD-L Ionel Mantog.

Ludovic Orban a declarat la un post de televiziune ca va propune Consiliului National de la sfarsitul saptamanii, schimbarea lui Morega din functia pe care o detine ca interimar la filiala Gorj. Si secretarul general al PNL, Radu Stroe a catalogat decizia lui Morega una "condamnabila".

  • In decembrie 2008, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Paul Pacuraru, ministru al Muncii in perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, si a lui Ilie Morega, membru AGA la societatile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, ambii acuzati de fapte de coruptie. Detalii aici