Dan Nica, liderul PSD Galati si fostul ministru de Interne, a anuntat Consiliul Judetean al filialei ca analizeaza posibilitatea de a candida la presedintia partidului, la Congresul programat la sfarsitul lunii februarie. Multi dintre membrii forului intern au aratat, insa, ca il prefera pe Adrian Nastase, anunta NewsIn, citand surse din partid.

Dan Nica a convocat, vinerea trecuta, circa 200 de social-democrati din intreg judetul Galati, membri ai Consiliului Judetean al filialei, la Complexul de Agrement Pibunni. El a organizat un scrutin ad-hoc pentru a afla preferintele colegilor de partid pentru preşedintia PSD. Fara a face nominalizari, el i-a rugat sa scrie pe biletele numele persoanei pe care o prefera la conducerea formatiunii, dupa congresul din 20 februarie.

Potrivit unor surse din partid, aproape jumatate dintre votanti, 47%, şi-au manifestat simpatia fata de preşedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase. Actualul lider PSD, Mircea Geoana, a intrunit doar 14% din voturile celor aproximativ 200 de social-democrati adunati la Pibunni. Cu acest scor, Geoana s-a clasat abia pe pozitia a treia, dupa Dan Nica.

Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Miron Mitrea sunt social-democratii care si-au anuntat candidatura la sefia partidului. De asemenea, Adrian Nastase a admis ca intentioneaza sa candideze.