Se inmultesc vocile din PSD care ii cer presedintelui Mircea Geoana sa-si asume raspunderea, dupa esecul de la alegerile prezidentiale. Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, Bogdan Niculescu Duvaz, spune la RFI ca liderul formatiunii nu poate da vina doar pe factorii externi pentru pierderea scrutinului prezidential in fata lui Traian Basescu.

"Sincer va spun, eu cred ca Mircea Geoana va trebui sa-si asume o serie de lucruri, deoarece campania la prezidentiale a fost in primul rand o campanie individuala. Si lasand la o parte factorii externi - noi uitam prea usor ceea ce am invocat si eu cred in continuare in manipularea si chiar fraudarea alegerilor, in momentul alegerilor prezidentiale din turul doi - exista o dimensiune personala, pe care domnul Mircea Geoana trebuie sa si-o asume si cred ca ar fi fost bine sa o faca mai clar si mai limpede decat pana acum", declara Bogdan Niculescu Duvaz.

Purtatorul de cuvant al PSD da de inteles ca Mircea Geoana ar trebui sa-si depuna mandatul. "In mod firesc si responsabil, nu poti sa spui doar 'din exterior mi s-au intamplat tot felul de lucruri, iar eu am facut un parcurs solid si corect' si trebuie sa-ti asumi o suma de realitati si sa spui 'Fratilor, asta sunt, am venit in fata voastra, va cer sa ma judecati intr-un fel si sa credeti daca putem merge mai departe impreuna sau nu'. Asta este o atitudine serioasa si responsabila", precizeaza Duvaz.

Social-democratul spune ca in prezent exista impresia ca in PSD se platesc polite: "Exista sentimentul ca se platesc polite, pentru ca de fapt Partidul Social Democrat nu vine la varf cu o oferta noua, ci vine sa reconsidere oferte mai vechi sau situatii mai vechi, cum ar fi candidatura domnului Adrian Nastase. Si, sigur, asta da nastere unor suspiciuni, cel putin, ca de fapt sunt niste rivalitati care se transeaza acum pe fondul pierderii alegerilor si nu o intentie de relansare".

Bogdan Niculescu Duvaz apreciaza ca e nevoie de o reasezare ideologica a Partidului Social Democrat. "Cred ca fiecare dintre noi avem raspunderea, dintre cei care am avut o voce in PSD, avem raspunderea sa facem propuneri solide si concrete si din asta sa iasa ceva, ca pana la urma nu omul providential, nu Geoana sau Nastase sau nu stiu cine va rezolva problema, ci o noua asezare in plan ideologic, in planul ofertei politice si in planul organizarii statutului", conchide purtatorul de cuvant al PSD.