Victor Ponta a fost inlocuit cu Liviu Dragnea din functia de sef al comisiei de statut din Partidul Social-Democrat. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro ca Mircea Geoana ar fi facut presiuni in interiorul PSD ca functia sa fie preluata de Dragnea, omul sau de incredere. De altfel, Victor Ponta, care este in tabara lui Adrian Nastase, a declarat public ca a primit un mail miercuri seara in care era anuntat ca Liviu Dragnea va prelua functia de coordonator al comisiei de statut.

Conform surselor citate, comisia de statut are o miza politica mare pentru ca va analiza si aproba propunerile pentru modificarea regulilor interne in PSD si eventualele schimbari la nivelul structurii de conducere. Ponta putea din pozitia de coordonator al comisiei sa impuna modificarile dorite de Nastase, fapt care contravine intereselor lui Geoana.

Biroul Permanent al PSD il nominalizase la inceputul saptamanii pe Ponta drept coordonatorul comisiei. Dupa cateva zile insa, acesta a primit un mail intern prin care era anuntat de catre Mircea Geoana ca "potrivit unei decizii a BP, Liviu Dragnea este cel care va coordona comisia de statut". Ponta nu a fost exclus din comisie, el a ramas simplu membru.

"Am aflat aseara de la Mircea Geoana, printr-un e-mail, ca nu mai conduc aceasta comisie. Nu m-a sunat, nu mi-a reprosat nimic. Pur si simplu am primit acest e-mail, in care eram instiintat ca nu mai coordonez comisia, in urma unei decizii a Biroului Permanent National (BPN). Din cate stiu eu, ultima sedinta a BPN a fost luni, cand s-a decis ca eu sa coordonez comisia si sa lucrez impreuna cu Dan Sova si cu Florin Iordache. Banuiesc ca nu am putut sa fiu demis din BPN fara stiinta mea, astfel incat sa se fi desfasurat o alta sedinta de BPN fara ca eu sa fiu convocat", a declarat Victor Ponta.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine insa ca decizia BPN a fost ca Liviu Dragnea sa fie coordonatorul comisiei si nu Ponta. "Nu am schimbat nimic, asta e decizia BPN. Si domnul Ponta si domnul Dragnea si alti colegi fac parte din acea comisie. Nu l-am schimbat pe Ponta cu Dragnea, ci secretarul general se ocupa de aceste probleme", a declarat Geoana.

De altfel, in mailul intern, componenta comisiei s-a marit semnificativ fiind inclusi si Viorel Hrebenciuc, Ion Toma, Mircea Geoana, dar si Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Schimbarea componentei comisiei pe ultima suta de metri vine dupa ce Adrian Nastase ,principalul contracandidat al lui Mircea Geoana la fotoliul presedintiei PSD, si-a finalizat proiectul de modificare a statutului PSD. Conform surselor HotNews.ro, Nastase intentioneaza sa propuna ca mandatul conducerii PSD sa fie de doi ani si nu patru cum este in prezent. De asemenea, o alta modificare pe care Nastase vrea sa o aduca statutului PSD este reducerea numarului de vicepresedinti.