Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a comentat luni in privinta recent anuntatei plecari din partid a deputatului social-democrat Valeriu Steriu, explicand ca "exista o stare de spirit in partid care incurajeaza astfel de forte centrifuge". Steriu, sef al departamentului de Agricultura al PSD, a demisionat din PSD si se va inscrie in grupul de independenti condus de Gabriel Oprea, sustin surse parlamentare.

"Este o stare de spirit care incurajeaza astfel de forte centrifuge. Va exista o discutie, sigur, despre aceste plecari. Dar nu trebuie sa lungim prea mult dezbaterea, noi trebuie sa definim mai exact concluziile care se desprind din experienta ultimilor cinci ani, o definire a pozitiei si care este alternativa noastra la programul de guvernare", a spus Iliescu.

Totodata, presedintele de onoare al PSD nu a dorit sa spuna pe cine va sprijini pentru sefia partidului: "Problema persoanelor se va concretiza in congres. Nici nu vreau sa am pareri. La echipa ne vom referi in primul rand. Noi nu avem acum situatia unor factori de tractiune. A fost Iliescu o vreme factor de tractiune in partid, nu mai este cazul acum. Basescu este ultimul mohican de personalitate care a tractat dupa el un partid, l-a aruncat de la stanga la dreapta esicherului politic, a facut ce a vrut din ei si toti stiu ca depind de el. Noi nu mai suntem in situatia de a subordona partidul si a face din el remorca unui lider", a precizat Ion Iliescu.