Deputatul PSD Nicu Banicioiu a declarat ca va face ancheta personala privind "atacurile energetice" la care au fost supusi Mircea Geoana si familia acestuia, in campanie, el precizand ca va cauta astfel informatii despre niste lucruri in care nu poate sa creada, dar pe care nu poate sa le infirme, transmite Mediafax.

"Am spus ca voi face o ancheta personala ca sa-mi explic sau nu anumite lucruri. Voi cauta informatii, pentru ca nu pot sa ma pronunt despre niste lucruri despre care eu, pana acum, nu am auzit sau nu am crezut", a spus Banicioiu.

Intrebat daca va cauta explicatii la vrajitoare, el a spus: "Nu pe la vrajitoare. Era vorba despre niste persoane din staff-ul domnului Basescu, care sunt specialisti in paranormal. Vreau sa cer mai multe informatii".

El a subliniat ca nici nu poate sa creada, nici nu poate sa infirme aceste lucruri si de aceea doreste sa aiba mai multe informatii. "O sa caut si in interiorul partidului, dar, de la a pune intrebari pana la spune ca asta este o intreaga strategie de a te scuza sau de a gasi explicatii pentru pierderea alegerilor este un drum foarte lung. Vreau sa vad daca afirmatii ale unor colegi (Viorel Hrebenciuc, n.r.) sau niste lucruri pe care le iau foarte in serios cei care ne-au batut pe noi in alegeri sunt adevarate", a spus Banicioiu.

El a precizat ca nu a cerut niciodata comisie pentru anchetarea acestor lucruri. "Daca ar fi adevarat, inseamna ca traim intr-o lume unde trebuie sa luam in calcul absolut orice. Nu cred ca asa ceva poate influenta dramatic o confruntare electorala, dar nu poate sa scuze anumite lucruri pe care le-am facut noi", a spus Baniciou.

Si liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie s-a pronuntat asupra "atacurilor energetice", el tratand subiectul cu umor. "Am niste cravate violet, incep sa le port daca asa stau lucrurile", a spus Vanghelie, precizand ca nu s-a documentat pe tema asta, dar ca va incerca sa o faca.

Sotia liderului PSD, Mihaela Geoana, a declarat, sambata seara, la Antena 3, ca sotul sau a fost supus unor "atacuri energetice" la dezbaterea finala din campania prezidentiala si ca si ea a simtit aceste influente.