Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a ironizat luni discutiile despre rolul jucat de Flacara Violet in infrangerea suferita de Mircea Geoana in fata lui Traian Basescu, la alegerile prezidentiale, reamintind ca "suntem in secolul XXI".

"Ne intoarcem la Nostradamus? Suntem in secolul XXI", a raspuns el, intrebat de ziaristi cum comenteaza recentele declaratii legate de "atacurile energetice" la care ar fi fost supus liderul PSD, in cadrul dezbaterii televizate cu Traian Basescu.

In ceea ce priveste schimbarea conducerii PSD, Iliescu a subliniat ca nu este importanta persoana care conduce partidul, ci viitorul partidului si innoirea acestuia.

"Asta e vax care sa fie sef, este o chestiune absolut secundara. (Conducerea, n.r.) trebuie sa fie rezultanta unei dezbateri de fond, a unei dezbateri solide", a sprecizat el.

In opinia sa, "concentrarea pe persoane" este "o diversiune care nu slujeste nimanui".

"Fiecare congres a adus mereu innoiri, e un proces continuu de transmitere de stafeta, nu dai cu piciorul la oamenii dinainte", a adaugat Ion Iliescu.

Sotia liderului PSD, Mihaela Geoana, a afirmat recent ca sotul sau a fost "atacat energetic" in timpul dezbaterii finale dinaintea alegerilor prezidentiale.

"Poate spun un lucru pe care...Cred ca a fost atacat energetic foarte mult, erau chiar in sala oameni care lucrau la acest lucru. Nu stiu daca e o teorie sau alta, dar era pur si simplu paralizat, n-a fost tot timpul, au fost anumite bucati, care erau probabil decisive. Cred eu, e o parere personala. Cred ca el le-a simtit atunci. Vreau sa spun ca am simtit foarte mult eu personal, nu aveam energie, nu ma puteam concentra, nu puteam face lucruri, nu eram eu", a sustinut ea.