UPDATE: Liberalul Radu Stroe va reprezenta Colegiul uninominal 1 din Capitala in Camera Deputatilor. Conform rezultatelor finale comunicate de BEM, in urma numararii voturilor din toate cele 25 de sectii de votare, Radu Stroe a obtinut fotoliul de deputat cu un scor de 70,17% din voturi, in fata democrat-liberalului Honorius Prigoana care a obtinut 29,83%. Fotoliul de deputat in acest colegiu ramasese vacant dupa plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR. Prezenta la urne a fost una palida. BEM a anuntat o prezenta la vot de 27,11%.

Conform rezultatelor partiale comunicate de BEM duminica noapte, in urma numararii voturilor din 14 din cele 25 de sectii de votare, Radu Stroe a obtinut un scor de 68,8%% din voturi, in dauna democrat-liberalului Honorius Prigoana care a obtinut 31,2%. BEM a anuntat la ora 21:00 o prezenta la vot de 27,7%.

Din numarul total de voturi valabil exprimate, 5.988, liberalul Radu Stroe a obtinut 4.058 de voturi, adica 68,8%, in timp ce democrat-liberalul Honorius Prigoana a obtinut 1.841 de voturi, adica 31,2%.

Conform BEM, la ora 21:00, doar 27,7% dintre bucurestenii cu drept de vot din Colegiul 1 - 10.965 alegatori - au votat. Purtatorul de cuvant BEM, Iulian Ivan, a declarat ca prezenta cea mai mare la vot a fost inregistrata la sectiile 16 - 33,90%, 15 - 33,26% si 11 - 32,52%, iar cea mai redusa a fost inregistrata la sectiile de votare 23 - 17,61%, 22 - 18,20% si la sectia 17 - 20,99%.

Intr-o conferinta de presa, Radu Stroe a declarat: "As vrea sa incep prin a multumi cetatenilor care au iesit la vot. As vrea sa va anunt, pe cale oficiala, victoria "bunului simt", impotriva celora care credeau ca totul li se cuvine in aceasta tara. Consider ca trebuie sa aduc multumiri si domnului presedinte de la PSD sectorul 1. Aceasta batalie este un test prin care noi, liberalii, si cei din PSD din sectorul 1, am incercat sa demonstram ca in aceasta tara nu se poate face orice".

Candidatul PD-L pentru alegerile parlamentare din Colegiul 1 Bucuresti, Honorius Prigoana, a recunsocut, intr-o scurta conferinta de presa, victoria contracandidatului sau, liberalul Radu Stroe. "Vreau sa multumesc PD-L pentru increderea acordata. A acordat o sansa tinerei generatii. Vreau sa multumesc cetatenilor Colegiului 1 care au iesit la vot. Vreau sa multumesc echipei de campanie si familiei mele. Am dovedit "bunul simt" si seriozitatea unei generatii care este gata sa preia stafeta si sa se implice activ. A fost o campanie foarte grea. Am avut o misiune dificila. In aceasta campanie, nu m-am luptat doar cu dl. Stroe, ci cu trei partide si cu Primaria Sectorului 1. Il felicit pe dl. Chiliman pentru victorie, precum si pe dl. Stroe. Domnul Stroe incepe un mandat scurt, direct in opozitie".

"De fapt, eu sunt castigatorul acestei lupte, pentru ca mi-am propus sa am o campanie de bun simt, transparenta, cinstita, fara sa-mi atac contracandidatii. Va asigur ca nu am renuntat la lupta politica. Am pierdut doar o batalie, nu si razboiul. Ne vom revedea in 2012 cand voi castiga un mandat de parlamentar", a mai precizat Prigoana.

Scrutinul electoral de duminica nu a fost lipsit de incidente. Liberalul Radu Stroe va fi amendat pentru continuarea campaniei electorale in ziua alegerilor parlamentare partiale, a decis Biroul Electoral, dupa ce PD-L a facut o reclamatie in acest sens.

"Am votat cu speranta ca va invinge politica bunului simt aceasta politica nesimtita a Guvernului incompetent Boc si a Partidului Democrat. Cand am votat, m-am gandit la toti oamenii din Colegiul 1 al acestui sector si, de ce nu, la pensionarii carora deja au inceput sa li se fure pensiile, la bugetarii care deja se pregatesc sa fie dati afara si, nu in ultimul rand, la oamenii activi care sunt poate cei mai umiliti de actualul Guvern", este declaratia lui Radu Stroe, incriminata de democrat-liberali, facuta duminica dimineata, la iesirea de la vot.