Andras Kiraly si Anton Niculescu au fost propusi de UDMR pentru functiile de secretari de stat la Educatie, respectiv Externe, a anuntat presedintele UDMR, Marko Bela, citat de NewsIn. Uniunea urmeaza sa decida in zilele urmatoare si persoana care va fi desemnata secretar de stat la Agricultura.

"Azi am continuat discutiile si audierile candidatilor privind functiile secretarilor de stat, fiindca in cazul nostru Prezidiul Executiv intruneste toate propunerile privind aceste functii, dupa aceea transmite cateva propuneri dintre cele mai viabile, bineinteles si decizia finala este luata de Consiliul Permanent al UDMR. Astazi (sambata, n.r.) am decis ca in cazul secretarului de stat pentru Ministerul Educatiei il propunem pe domnul Kiraly Andras, fost deputat, actualmente directorul liceului maghiar Csiki Gergely din Arad, iar in ceea ce priveste externele, pentru functia de secretar de stat il propunem pe domnul Niculescu Anton. Probabil ca il cunoasteti. A mai fost secretar de stat la acelasi minister", a afirmat Bela.

El a adaugat ca in zilele urmatoare urmeaza sa fie desemnata si persoana care va ocupa functia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

"Eu, in ceea ce ma priveste, as vrea sa accelerez aceste decizii, fiindca avem foarte multe de facut si nu ne putem permite sa nu ne ocupam de altceva decat de problema functiilor, care este o problema importanta. Noi incercam sa promovam oameni cat mai pregatiti si oameni cat mai capabili in toate functiile", a spus presedintele UDMR, care participa sambata, la Cluj-Napoca, la aniversarea a 20 de la infiintarea formatiunii.