Partidul Social Democrat are nevoie de oameni credibili, care sa raspunda nevoilor electoratului, a declarat vicepresedintele PSD, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita. Intr-un interviu pentru RFI, politicianul social-democrat a afirmat ca partidul are nevoie de o adaptare la cerintele alegatorilor.

"Adaptarea acestui partid si a discursului liderilor partidului la ceea ce vrea electoratul. In primul rand e nevoie in clipa de fata de oameni credibili, de oameni care sa aiba un mesaj social-democrat, care sa se bazeze pe fapte social-democrate facute in activitatile lor profesionale, pe profesionisti, care sa aiba un ton echilibrat si corect vis-à-vis de cetatean", apreciaza Gheorghe Nichita.

"Intotdeauna e nevoie de primenire. Nu spun o alta echipa, nu spun aceeasi echipa, nu spun decat un lucru, pe care cred ca l-am probat in toata viata mea pana acum: intotdeauna e nevoie de completarea echipei. Orice echipa de fotbal, vedeti, dau exemplul cel mai sugestiv, cat de puternica ar fi, castiga Champions' League si dupa aceea mai are nevoie de cateva transferuri. Si aici e nevoie probabil de a imbunatati echipa si aici e de discutat, pentru ca sunt oameni in teritoriu, care au castigat alegerile toate in acest ciclu electoral, care s-au evidentiat prin rezultatele lor, deci trebuie sa tinem seama si de acei oameni, care in clipa de fata nu fac parte din echipa de conducere. De asemenea, sunt oameni, care sunt personalitati si individualitati marcante ale partidului, dar care nu au responsabilitati judetene sau de a conduce filiale si iarasi, de asemenea, acesti oameni trebuie cooptati la centru, pentru ca partidul are de dus o batalie destul de importanta in perioada care urmeaza, are si un ragaz de aproape doi ani, ca sa demonstreze ca are resursele necesare pentru a reprezenta electoratul majoritar al acestei tari", a declarat vicepresedintele PSD.

Gheorghe Nichita a spus ca s-au facut anumite greseli pe ultima suta de metri a campaniei pentru alegerile prezidentiale, pierdute de Mircea Geoana.

"In acea seara cand s-a anuntat primul rezultat, eram la filiala din Iasi si toata presa ma intreba de ce nu sar in sus. Am fost foarte rezervat si foarte retinut, pentru ca scorul era foarte strans, era intr-o marja de eroare. Pe de alta parte, am simtit cum a mers campania in ultima saptamana si mi-am dat seama ca pe undeva s-a gresit", a declarat liderul social-democrat.

Primarul Iasiului a deplans faptul ca PSD a fost afectat de multe framantari si scandaluri interne in ultimii cinci ani. "Cred ca in anumite puncte, noi suntem tributari faptului ca in acesti cinci ani de zile, de cand Mircea Geoana a devenit presedinte, n-am linistit partidul mai repede, ci tot timpul am avut convulsii interne. In primii doi ani - dispute intre unii si altii, dupa aceea plecari, veniri, multi din liderii de organizatii, unii dintre ei au cedat foarte greu anumite filiale care ne trageau inapoi, deci a fost o framantare continua in cadrul partidului si nu a fost de fapt o pregatire a partidului pentru prezidentiale, ceea ce a marcat partidul", a afirmat Nichita.

El a declarat ca toti oamenii vehiculati in prezent pentru postul de presedinte al PSD au sanse de castig, dar sustine ca Mircea Geoana pleaca din "pole position".

"Eu cred ca si Mircea Geoana are o sansa si Adrian Nastase si Diaconescu si Ponta. Sa stiti ca Mircea Geoana pleaca in continuare din pole-position", a conchis Gheorghe Nichita.