Liderul PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a declarat, joi, ca a sesizat Biroul Electoral privind tentativa lui Honorius Prigoana de fraudare a alegerilor din Colegiul 1 prin utilizarea unor acte de identitate ale unor persoane pe care le-ar fi platit staff-ul sau pentru a nu se prezenta la vot, relateaza Mediafax.

"Senzatia mea este ca familia Porigoana se crede stapana acestei tari prin comportamentul pe care il are", a sustinut Chiliman, seful campaniei electorale a lui Radu Stroe.

El a atras atentia ca in ultimele doua zile s-au intensificat "actiunile in vederea fraudarii alegerilor din Colegiul 1 de catre oamenii candidatului Prigoana", care, pe langa distribuirea de "mita electorala" sub forma de CD-uri, DVD-uri, playere, se pregatesc pentru "o metoda de fraudare mult mai periculoasa pentru democratia din Romania".

"Oamenii domnului Prigoana umbla si contacteaza anumiti cetateni din sector, le cer datele de identitate, in anumite cazuri au cerut chiar cartile de indentitate pentru a fi copiate in vederea prezentarii la vot a altor persoane in locul posesorilor de drept a acestor acte de indentitate, evident contra unor sume de bani", a spus Andrei Chiliman, care a precizat ca are o declaratie a unei femei care spune "cum a fost contactata pe scara blocului si cum i s-a propus o suma de bani in schimbul acestor acte".

Potrivit declaratiei olografe prezentate de Chiliman, Georgeta Tanase, care locuieste in Sectorul 1, sustine ca "doi indivizi" au venit la usa sa pe 7 ianuarie, s-au prezentat ca fiind "membri ai PDL si sustin campania electorala a lui Prigoana" si i-au propus pentru o suma de 70-100 de euro sa le dea "CNP-ul si iscalitura si sa nu se prezinte la vot".

Chiliman a anuntat ca, avand in vedere aceste lucruri, a depus o seizare la Biroul Electoral, caruia i-a cerut instalarea de copiatoare color in toate sectiile din colegiul 1 si copierea actelor de indentitate ale tuturor votantilor.

"Am sesizat in acest sens Biroul Electoral si am cerut printr-o adresa sa se permita instalarea in fiecare sectie de votare a unui copiator color, in asa fel incat actele de indentitate ale tuturor persoanelor care vor vota in Colegiul 1 sa poata fi copiate. Precizez ca aceste copii ale documentelor de identitate vor fi predate direct BEC si AEP, ele nefiind documente pentru uzul partidelor angrenate in batalia politica sau pentru uzul primariei sectorului 1", a afirmat primarul Andrei Chiliman.

Pe de alta parte, Andrei Chiliman a mai spus ca liberalii au intrat in posesia unui filmulet potrivit caruia "oamenii lui Prigoana", cu masini de la Rosal, au distribuit in cursul zilei de joi saci cu alimente pe care era scris numele lui Honorius Prigoana. El a prezentat si fotografii potrivit carora fiecare sac ar fi continut o sticla de ulei, o conserva de carne, un kilogram de malai, unul de faina si unul de zahar.