Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, l-a revocat miercuri din functie pe directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, Jean Vraciu, si a anulat procedura de achizitie de catre ANL a unor autoturisme de teren, informeaza un comunicat al institutiei.

"Conform Elenei UDREA, intr-un an caracterizat de constrangeri financiare, Ministerul nu isi permite achizitii extravagante. Ministrul UDREA si-a propus sa continue si sa accelereze, in 2010, proiectele de investitii in infrastructura demarate anii trecuti, achizitia de autoturisme de teren neregasindu-se intre prioritatile ministerului. In acest context, accelerarea constructiei de locuinte ANL pentru tineri anuntata de ministru presupune si diminuarea costurilor administrative ale Agentiei.

Agentia Nationala pentru Locuinte a lansat, in 6 ianuarie a.c., in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, procedura de achizitie a unui numar de trei vehicule de teren, la o valoare estimata de 124.000 Euro. Procedura a fost anulata in 13 ianuarie a.c., din dispozitia ministrului Elena UDREA, in vederea redistribuirii fondurilor alocate si stabilirii altor prioritati de utilizare a acestora", se arata untr-un comunicat al ministerului.

Jean Vraciu a fost numit director al Agentiei Nationale pentru Locuinte la inceputul lunii octombrie a anului trecut.