Tribunalul Bucuresti a decis sambata sa prelungeasca cu 30 de zile masura arestarii preventive in cazul Nati Meir. Acesta este acuzat de inselaciune, detinere si punere in circulatie de valori falsificate, informeaza Mediafax. In fata instantei, Nati Meir a declarat ca a facut doua denunturi la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unul impotriva senatorului PSD Catalin Voicu si celalalt impotriva fiului chestorului Bujor Florescu - adjunct al directorului general al DGIPI -, Razvan Florescu.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, pe 20 octombrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nati Meir. Procurorii sustin ca, in perioada septembrie– octombrie 2009, Nati Meir a incercat sa plateasca doua persoane cu 596 de bancnote de cate 500 euro care erau, de fapt, false. Banii au fost achitati cu titlul de imprumut, respectiv pentru plata unor servicii artistice, fiind asezati in pachete, pe mijlocul fiecarui pachet fiind aplicata transversal cate o banderola alba de hartie, asemanatoare celor folosite de unitatile bancare.

In plus, Meir a incheiat, cu o alta persoana, un contract de imprumut cu garantie imobiliara, pentru care aceasta ii achitase, prin virament bancar, un comision de acordare a creditului. De fapt, cred acuzatorii, inculpatul nu avea intentia de a executa obiectul contractului, ci numai de a incasa comisionul de acordare in cuantum de aproximativ 50.000 lei.

Anchetatorii continua cercetarile in cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii pe care era inscriptionat cuvantul "specimen", dar si pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arata in referatul procurorilor trimis la instanta pentru emiterea mandatului de arestare. Astfel, procurorii urmeaza sa audieze mai multe persoane si sa faca expertize pentru a stabili provenienta bancnotelor de 500 de euro inscriptionate cu "specimen", gasite in sediul de campanie al lui Meir.