"In 2010, taxele raman asa cum sunt acum". Anuntul vine de la ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ce a declarat ca "anul 2010 va fi greu, dar va fi primul an in care renaste speranta. Nu este pe atat de dramatic pe cat se incearca sa se creeze imaginea".

Inaintea dezbaterilor de la comisia buget-finante, Vladescu a precizat ca in tara noastra "increderea a disparut si toata lumea se asteapta ca in 2010 sa ne prabusim total". "Cifrele depind de evolutia financiara globala. Cred ca somajul nu va fi atat de mare pe cat se estimeaza", a continuat Sebastian Vladescu, subliniind ca "nu trebuie sa fim atat de ingrijorati".

Intrebat daca vrea sa introduca taxa pe avere, ministrul a replicat: "Un parlamentar a propus taxa pe avere, iar eu am spus ca in contextul unei reconstructii a sistemului de taxe si impozite poate fi analizata si taxa pe avere. Dar in 2010, taxele raman asa cum sunt".

Referitor la amendamentele propuse de PSD si PNL la proiectul de buget pe 2010, Vladescu a anuntat ca "amendamentele care presupun cheltuieli bugetare suplimentare nu vor trece". Ministrul si-a reiterat disponibilitatea de a demisiona, daca se reduce cota de contributii sau se impune majorarea punctului de pensie. "Nu am spus ca-mi dau demisia orice ar fi", a subliniat Vladescu.