Surse: Parlamentarii PD-L se revolta impotriva triadei Blaga-Videanu-Berceanu
In randul parlamentarilor, nemultumirea mocneste de mai bine de un an iar fitilul a fost aprins odata cu anuntul conducerii ca nu exista bani pentru circumscriptiile electorale ale acestora. In cursul diminetii de miercuri, liderul grupului deputatilor, Mircea Toader, le-a transmis acestora ca nu vor fi acceptate amendamentele din lipsa de bani. Decizia transmisa a starnit scandal la grup, iar Emil Boc a fost nevoit sa se deplaseze personal pentru a-i linisti pe deputati.
Ajuns la grupul deputatilor, Boc a fost pus in fata unei alte probleme: contestarea conducerii PD-L, in special a ministrilor Blaga, Videanu si Berceanu. Deputatii i-au reprosat presedintelui ca nu au acces la deciziile conducerii partidului si ca banii sunt directionati de catre triada Blaga – Videanu - Berceanu in functie de clientela acestora.
"Am fost alesi uninominali, am renuntat la afaceri si multi dintre noi traiam din salariu de parlamentar si asta ca sa facem politica, dar constatam ca suntem carpele partidului care trebuie doar sa execute ordinele de sus. Peste doi ani vom veni in fata electoratului sa le cerem votul si nu am reusit sa facem nimic. Nu avem acces la decizile luate in interiorul PD-L, nu putem sa contactam proprii nostri ministri iar banii sunt directionati de catre triada Blaga- Videanu -Berceanu", a declarat sub protectia anonimatului un deputat PD-L.
Potrivit surselor participante la discutie, deputatii i-ar fi reprosat lui Emil Boc ca partidul a inceput sa calce pe urmele PSD si a ajuns sa fie condus de o gasca care "face si desface apele in partid”.
"Nu mai exista statut, nu se mai respecta nici o regula iar deciziile sunt impuse de cei trei grei ai partidului", au declarat sursele citate.
Masa critica in randul deputatilor PD-L a fost impulsionata si de declaratile lui Cristian Preda care, a atacat marti, pe blogul personal candidatura sustinuta de PD-L a lui Honorius Priogoana.
"Desemnarea lui Prigoana jr. drept candidat este semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PDL(...)Fenomenul de oligarhizare a partidelor si, prin ele, a vietii publice trebuie stopat. Presedintele Basescu a asumat aceasta credinta cu forta si PDL a subscris discursului antioligarhi. A facut-o si dl Boc. Numai ca PDL in general si dl Boc in particular au o problema daca vad oligarhia doar in curtea adversarilor", scrie Preda.
Dupa postarea lui Preda a urmat un schimb de declaratii publice intre Emil Boc, pe de o parte, iar de cealalta parte, Cristian Preda si Sever Voinescu.
Si prim vicepresedintele PD-L Teodor Stolojan a tras un semnal de alarma avertizand ca activitatea PD-L nu trebuie sa se confunde cu actul guvernarii.
"Activitatea de partid nu se poate inlocui prin actul guvernarii. Un partid nu poate ramane inactiv pentru ca liderii de la nivel local, national, fac parte din actul guvernarii, pentru ca, astfel, exista riscul sa te trezesti ca ai pierdut legaturile cu cetatenii, cu oamenii de afaceri, cu alte partide care fac parte din familia europeana. Relatia PD-L cu cetatenii nu trebuie suplinita de relatia Guvernului cu acestia. Asta e greseala pe care a facut-o Nastase in 2004", a declarat Stolojan pentru cotidianul Evenimentul Zilei.
Conform surselor Hotnews. ro, la sedinta cu deputatii, Boc le-a explicat acestora ca au inteles gresit mesajul lui Preda si Voinescu. Boc le-a promis democrat liberalilor ca va incerca sa creeze o punte de legatura intre parlamentari si ministrii partidului printr-o intalnire periodica fata in fata a celor "doua tabere".
Deputatii au propus un proiect prin care fiecare parlamentar sa intocmeasca un raport cu prioritatile pe care le are in circumscriptia sa, raport care sa fie analizat si discutat de catre Guvern. Aceleasi surse sustin ca premierul Emil Boc ar fi fost de acord cu aceasta solutie si a promis ca o va discuta si cu ceilalati membri.
Triada Blaga-Videanu-Berceanu
Apropierea congresului PD-L a inceput deja sa agite apele in interiorul partidului. Surse din interiorul PD-L sustin ca nemultumirile parlamentarilor sunt intemeiate. Cei trei ministrii PD-L ar fi pus monopol asupra partidului si si-au intarit pozitia prin atragerea liderilor de filiale. Sursele citate sustin ca cei trei au atras de partea lor pe presedintii de organizatii prin numirea favoritilor acestora la serviciile deconcentrate si acordarea de contracte clientelare cu statul, astfel intarindu-si monopulul la nivel national.
Potrivit acelorasi surse, Emil Boc este in continuare fidel palatului Cotroceni iar cei trei ministri nu sunt priviti cu ochi buni de catre Traian Basescu. Mentinerea lui Boc la sefia PD-L este dorita de Basescu insa nu si de cei trei grei ai partidului. Sursele citate sustin ca miza congresului este una mare, la sefia partidului si-ar putea anunta candidatura Vasile Blaga.
De altfel, vicepresedintele PDL Ioan Oltean, un apropiat al lui Vasile Blaga a declarat, joi, ca "in PDL, anul acesta, este deschisa lupta pentru orice functie, inclusiv cea de presedinte"
"E deschisa lupta pentru orice functie in partid, inclusiv pentru cea de presedinte. Partidul are congres, iar congresul vizeaza inclusiv functia de presedinte. Probabil ca, saptamana viitoare, in sedinta de Birou Permanent National, vom stabili calendarul acestor actiuni. Se deschide lupta pentru functiile politice, incepand cu cea de presedinte la nivel national".

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
basescu pe roman
nimic nu e nou..
Ha, ha, ha .... caraie aia mici ca la ei nu mai ajunge nici o bucatica din ciolan.
Da' Madama lipseste de pe lista ???
Mai Boc, mai, de condus un guvern capabil nu esti in stare, de condus propriul partid nu esti in stare.
Nu e mai bine sa te duci tu la Cluj, sa imparti cunostinte de drept constitutional, asa cum il intelegi tu, cu doua masuri in privinta prerogativelor Presedintelui. Una ziceai odata demult, alta sustineai deunazi.
Hai mai Boc, mai !
Exact oamenii care si-au demonstrat "competentele" si fata de populatie (mai lipsea Udrea dar merge si fara).
Sper doar ca conducerea PDL sa asculte ce au de zis nemultimitii si sa reformeze partidul, cu toate ca nu imi fac multe iluzii.
.Sa fie oare d-nul Videanu "hrebenciucul" PDL-lui ?
Abia acum am inteles ce inseamna: "din surse am aflat ca ...", sintagma de care se abuzeaza in media.
..prea incepe sa semene PDL-ul cu partidul stat si Basescu cu Adrian Nastase ..da macar Nastase nu si-a propulsat odrasla in politica.Cum de Romania nu mai scapa de partidul stat dupa 20 de ani de la revolutie ? e aceasi Marie cu alta palarie ...ca se schimba culoarea ..ca se schimba sigla ...tot oameni din fostul sistem conduc ...si ma intreb in interesul cui conduc si o sa conduca vreodata cineva Romania ?
Pai nu mai exista oameni care sa aiba verticalitate toti asculta de cate un sef si seful cel mai mare este banul .Toti vor bani .....
Exista numai interes ........in toate partidele exista cate o camarila in spate..care sa profite de pe urma pozitiei politice a partidului ..asta se intampla in toata lumea ..problema se pune ...aceasta camarila ...isi face afacerile in tara noastra banii lor raman in tara la noi ...creeaza locuri de munca in tara la noi ?? Sunt crestini sau nu ??
suntem tara ortodoxa peste 80%
De ce nici un partid nu ia pozitie fata de actele biometrice si de cipurile care au aparut deja in alte tari ? De ce nici un partid nu porneste o dezbatere publica serioasa despre asa ceva ?
De ce lasati PDL-ul sa-si faca de cap intr-o tara ortodoxa peste 80% ?
Crestinii in tara asta nu mai au voie sa traiasca si sa se organizeze dupa cum vor ei ??
Cum de toate partidele au trecut cu vederea introducerea actelor biometrice fara o dezbatere nationala serioasa despre asta ?
Vreti sa se mai faca o revolutie ca sa vedeti ca stapanul acestei tari este poporul roman crestin-ortodox? Revolutiile moderne ...nu le mai face populatia ...suntem atat de saraci in valori ca nici revolutie nu mai are cine sa faca
Asa zisa modernizare adica stil occidental de viata a distrus orice urma de romanism capabil sa indrepte ceva .Sa-mi arate cineva contrariul!
Hai nu mai scrie prostii, ca pierdem timpul degeaba, ia oleaca de aghiazma si fa o revolutie in capul tau si dupa ce te trezesti mai vino sa ne mai scrii.
Acum se intelege: Basescu vrea sa se scape, in interes personal (vrea sa decida el cine ii va fi urmasul), de grupul care l-a propulsat in fruntea PD: Blaga, Frunzaverde, Videanu, Berceanu. Cel mai bine e sa te ridici pe valul ridicat de nemultumirile celor nou veniti in partid. Indreptatite, dealtfel.
Sa-ti fie rusine, "Patriciu", ca o dai pe "surse"!!
Am votat Basescu la alegeri, n-am avut nimic impotriva desemnarii lui Boc ca prim-ministru, insa am zis mereu ca NU trebuiau sa apara in Guvern numele lui Udrea, Berceanu - cel putin.
Degeaba, imi e clar de mult ca NOI NU CONTAM, conteaza doar interesele lor proprii financiare&influenta.
Cei care mai aveti sperante........va spun de mult timp ca asteptati degeaba, si viata voastra se duce.
ei sunt niste. imbuibati care politic nu au facut nimic.
sa nu uitam:
videanu a renuntat la primaria bucuresti
berceanu a pierdut la dolj
blaga a pierdut la bucuresti
deci este triada loserilor care se impun cu bani si influenta si nu cu activitate politica.
eu cred ca daca pierde boc in favoarea unuia din cei 3 e de rau!
nu mai e pdl, psd oricum nu e ajungem la haos politic cu prm si png in frunte!
si asta in conditiile in care avem ocriza economica cu un ministru de finante incapabil!
Constiinta, in schimb, iti cere sa te gandesti la folosul semenilor.
Care e mai tare animalul sau omul din tine?
Exista totusi solutii sa impaci si capra si varza;
Raspunzi la intrebarea: Cum asa putea sa-mi satisfac mai bine interesul personal bazandu-ma pe satisfacerea intereselor semenilor? si gasesti nu una ci mai multe solutii.
Iar Preda le zice bine ce zice. Ok, putea s-o faca mai repede, asa e. Dar bine c-o face finalmente. Si s-o faca dracu si in PNL careva. Eventual si in PSD. Da macar in PNL neaparat.
Si sa traiasca (in focul Gheenei) si slugile care le inalta osanale.
Asa sa ne ajute Dumnezeu.
huo basescu, huo tuturor ptr ce au facut din romania. e mai rau decit in comunism.
Nu va lasati pacaliti, in pdl nu exista "triada" mai buna sau mai rea, toate sunt la fel de toxice. Poate si in alte partide e asemanator, dar nici unul n-a ajuns la nivelul pdl-ului in intoxicarea societatii. Daca sunteti atenti veti observa ca pdl-ul in ultimul timp, speculeaza si stimuleaza toate sentimentele negative ale oamenilor: invidia, agresivitatea, dorinta de razbunare si de revansa, mediocritatea, necinstea... etc.
mai bina sa vina la putere in 2014 Oprescu ori Nastase decat Videanu?
Una din care sa rezulte PDLA, adica PDL Adevarat?
La fel cum, zice teoria, tot ce era bun in FSN s-a dus in PD, tot ce era bun in PNL s-a dus in PLD, iar apoi toti baietii buni si-au dat mana intru fericirea neamului si-au facut PDL, la fel si acum, poate mai e nevoie de inca o rafinare ca sa obtinem aur pur, de 24 de carate, cei mai buni dintre cei buni...
Pentru ca, poate ca totusi chiar si printre acei baieti buni din PDL, unii nu sunt chiar atat de buni ca altii (auzi, triada BVB, TRIADA... ce cuvant sinistru, suna a mafie chinezeasca... e clar ca daca baietilor astora li se zice asa, sunt cam nashpa...), si-atunci ei trebuie EPURATI, asta-i cuvantul potrivit, trupul sanatos al Partidului ii va elimina etc., etc., etc.
Sau poate ca pur si simplu d-lui presedinte nu cultul personalitatii ii trebuie (si chiar cred ca nu-i trebuie), ci un caft sanatos, ca-ntre barbati adevarati.
Si nu prea mai are cu cine -- Conventia/PNTCD i-a papat demult la aperitiv, PSD-ul a ajuns (apud Nastase) exact ce i-a urat Basescu in urma cu mai bine de cinci ani in celebra strigatura "Adriane, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!", PNL-ul isi cauta dintii prin colbul Opozitiei, UDMR-ul e prea mic si oricum un partid de domnisoare... N-ai cu cine, dom'le, n-ai cu cine pune de-o tranta barbateasca -- decat tot cu-ai tai.
Oricum, mai fascinant decat subiectul in sine sunt unele comentarii de mai sus. Premonitorii.
Harst, harst, se-ascute brisca, iar taberele se formeaza... Monolitul de-acum doar cateva saptamani deja se fisureaza. Unii "descopera uimiti" ca Basescu e asa si pe dincolo, altii "descopera uimiti" ca asa-zisa triada e compusa din niste oligarhi (care, nu-i asa, au devenit oligarhi pe 21.12.2009, pe la pranzisor, pana atunci fusesera niste panselute neprihanite)...
O sa fie amuzant. Daca paine nu, macar mult circ.
hai sa luam partea buna a lucrurilor: Basescu nu va mai fi presedinte! Peste nici cinci ani!
An Nou Fericit! si zambeste un pic, Dumnezeu ne iubeste pe toti (din fericire!), si pe votantii lui Basescu si pe adversarii sai.
Asta e!
Ideea e sa nu ai asteptari mari ca sa poti supravietuiesti.
Eu vreau cel putin un lucru: ca comunistii din PSD ca crape in inca 4 ani fara ciolan. Sau oricum, cat mai multi dintre ei. Sa falimenteze, sa-si vanda vilele, nevestele, ....
Daca nu mai au putere, cine stie, poate incepem sa vedem "vip"-uri pe dupa gratii. M-as duce la vorbitor sa-i scuip nitel.
Sunt DISPERATI ca nu au acces la functii. Mai ca-si facusera deja imparteala functiilor de fomisti.
Nu ca n-ar fi toti la fel de fapt, dar pt. inceput, cu astia am ce am.
Daca asta se intampla, a meritat sa votez cu Base.
Dezbina si cucereste putem aplica si noi pulimea (cel putin in visele noastre).
Ne focusam pe unii sa-i terminam. Votam contra lor, constant pana dispar. Ideal ar fi ca 50% sa dispara. Apoi, dintre cei ramasi, .... s.a.m.d....
Oricum votul in democratie se pare ca e totdeauna unul negativ: sa nu iasa alalalt mai degraba. Halal democratie.
Se pare ca clasa politica va avea acelasi parcurs ca si parcursul cotidianelor, mas-mediei in general, care azi devine f. vizibil. Dupa revolutie, puzderie, de te durea capul, apoi se cerne si se cerne ... pana probabil ajungem ca la americani - 2 forte care se succed impacati si impaciuitori la putere. Olecuta de diferenta fata de partidul unic. Si la urma ce conteaza daca e unic sau nu ca in fapt aceeasi oameni sunt in amandoua.
Al dracului HomoSapiens asta, ce-i mai nascoceste capul.
Cititi CV-ul lui Honorius. I-a fost utila instruirea in SUA, pe toate planurile. Are deschiderea unui american, asa cum nu are romanul forjat in atelierul nostru comunist, Radu Stroe si cum nu avem nici noi, ceilalti romani. Acest merit este al societatii americane, nu al lui Honorius. Silviu, tatal lui Honorius face o treaba buna in Bucuresti. Sa maturi o casa, un oras sau o tara nu este ceva de care sa iti fie rusine. Cei ce il numesc "gunoierul" poate ca nu isi matura casa, nici vorba sa poata organiza, supraveghea curatenia unui oras. O simpla gospodina care isi tine casa curata "bec" este mai onorabila decat o intelectuala care isi tine casa imputita. In SUA, gunoierii, cum ii numim noi, superior, pe cei ce ne curata orasul pe care il sufocam cu gunoaie, sunt respectati de toti americanii. Asa ca daca Silviu nu a furat banii primariei, incasand mult mai mult decat alte firme de profil, a facut si face o treaba onorabila.
Marele merit al lui Silviu este ca si-a scolit copilul in America si ne livreaza noua un produs american, pe banii lui. Cati d
Legiferarea pragului inferior "23", pentru intrarea in forul suprem de conducere a tarii, se dovedeste a fi fost o ineptie. Cum poate dovedi un om de aceasta varsta ca are realizari de nororietate in profesie, in cunoasterea temeinica a problemelor societatii , ale tarii sale si ale tarilor de la care avem de invatat? Cum poate fi lasata puterea legiuitoare pe mana unui copil? Ma mir ca nu a fost stabilit pragul minim "18". Puterea legislativa trebue sa faca legile dupa care se conduce intreaga tara. In America, aceste personalitati sunt numite "law makers". Pragul minim "35" ar fi fost destul de generos pentru promovarea marilor valori, "sangele proaspat". Legiferarea "23" s-a facut pentru cei grabiti sa-si institue propriile dinastii si pe cele ale comanditarilor politicii de atunci (epoca de glorie "Iliescu"). Dar, asa cum se intampla in viata, "nu este pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste".
Cititi CV-ul lui Honorius. I-a fost utila instruirea in SUA, pe toate planurile. Are deschiderea unui american, asa cum nu are romanul forjat in atelierul nostru comunist, Radu Stroe si cum nu avem nici noi, ceilalti romani. Acest merit este al societatii americane, nu al lui Honorius. Silviu, tatal lui Honorius face o treaba buna in Bucuresti. Sa maturi o casa, un oras sau o tara nu este ceva de care sa iti fie rusine. Cei ce il numesc "gunoierul" poate ca nu isi matura casa, nici vorba sa poata organiza, supraveghea curatenia unui oras. O simpla gospodina care isi tine casa curata "bec" este mai onorabila decat o intelectuala care isi tine casa imputita. In SUA, gunoierii, cum ii numim noi, superior, pe cei ce ne curata orasul pe care il sufocam cu gunoaie, sunt respectati de toti americanii. Asa ca daca Silviu nu a furat banii primariei, incasand mult mai mult decat alte firme de profil, a facut si face o treaba onorabila.
Subliniez, Honorius nu este un roman format !00% aici, in comunism sau in post-comunism, ci un roman americanizat, imbibat cu instructia, cu mentalitatea, cu civismul, cu spiritul de solidaritate al societatii americane. Sa nu fim niste continuatori ai "nu ne vindem tara". Speram sa nu ne fortam norocul, votandu-l pe Honorius. Daca va intra in parlament, i se va spune "americanul".