Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca la Congresul partidului vor fi schimbari si la nivelul conducerii partidului, existand un sistem de motiuni, dar a aratat ca Emil Boc a demonstrat in aceasta perioada calitati ca presedinte al formatiunii.

Intrebat daca exista riscul oligarhizarii partidului, asa cum a declarat europarlamentarul Cristian Preda, Stolojan a raspuns: "Nu cred ca avem probleme in luarea deciziilor ci avem decizii care se iau in baza statutului partidului, dar nu sunt decizii suficient de fundamentate".

Stolojan a dat ca exemplu cazul lui Honorius Prigoana: "In BPN noi am avut doar doua propuneri, nu am avut alti amatori de a candida acolo si intre cele doua s-a hotarat sa se mearga cu Honorius. Faptul ca vine din mediul de afaceri, foarte bine, poate sa vina si din zona societatii civile, e bine sa vina din toate directiile".

Despre ceea ce se va intampla la congresul PDL din acest an, Stolojan a spus ca important este sa se regandeasca strategia si obiectivele partidului pentru urmatorii patru ani. "Vor fi evident schimbari si in conducere, vor candida unii, altii, exista un sistem de motiuni la nivel central, dar nu asta e principala problema, si anume schimbarile la nivelul conducerii.

Problemele importante sunt de a regandi sau a pune in dezbatere obiectivele pe care si le propune PDL in urmatoarea perioada de 4 ani, directiile strategice si de a da responsabilitati care sa inceapa sa actioneze pentru a le atinge", a declarat Theodor Stolojan.

El apreciaza, insa, ca Emil Boc a demonstrat ca poate sa isi continue sefia PDL. "Ca functie de presedinte, Boc este politician de succes, a demonstrat calitati. Restul, e loc pentru toata lumea care doreste sa activeze".

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, miercuri, raspunzand unei declaratii a deputatului Sever Voinescu, ca, in opinia sa, oligarh inseamna om cu bani, care influenteaza decizii in partide, mentionand ca atat in PDL, cat si in alte formatiuni influenta oligarhilor trebuie sa inceteze.