Liderul PSD Mircea Geoana le-a cerut miercuri colegilor care si-au expus public opiniile cu privire la situatia partidului sa se abtina de la a face comentarii in afara forurilor statutare, opinand ca de obicei intre Craciun si Sf. Ion sunt politicieni care consuma timpul cu astfel de subiecte, relateaza NewsIn.

  • "Vreau sa sugerez tuturor colegilor mei sa pastreze acest tip de comentarii si ceea ce considera ca este bine pentru partid pentru momentul in care in forurile statutare vom lua deciziile cuvenite - Consiliul National, Congresul partidului. Va fi timp suficient pentru a discuta despre toate aceste lucruri", a comentat liderul PSD.
  • "Dar in acest moment tara are nevoie de un Partid Social-Democrat, principala forta a opozitiei, care sa fie coerent si articulat, care sa vorbeasca despre problemele romanilor, nu despre problemele functiilor din partidul nostru. De aceea, recomandarea mea este de a ne concentra pe discutia asupra bugetului, sa putem sa venim cu un inceput de prezentare de model ideologic si de propunere pentru partid pentru perioada urmatoare, dar descurajez aceste discutii de vacanta. Intre Craciun si Sf. Ion, de obicei sunt foarte multi politicieni care mai degraba consuma timpul cu astfel de subiecte", a mai precizat el.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie pe blogul sau ca PSD a devenit un partid mic, de rangul doi, destructurat, incapabil sa castige alegerile, cu prea multe centre de comanda si ca, in aceasta situatie, risca sa ramana in continuare in opozitie.

In legatura cu afirmatiile lui Nastase, Ion Iliescu a spus, intr-o declaratie pentru NewsIn ca este nevoie de o analiza a evolutiei PSD dupa 2005, moment dupa care formatiunea a pierdut statutul de partid de guvernamant, precizand insa ca numai viitorul congres va decide asupra performantei actualei echipe.

De asemenea, vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru NewsIn ca deschiderea discutiei despre viitorul PSD este benefica, dar ca nu trebuie sa dureze prea mult, si ca si-ar dori ca pana in martie formatiunea sa stie ce conducere are, fie ca este vorba de reconfirmarea celei actuale, fie de una noua.

Social-democratul Vasile Dancu a declarat si el ca PSD are nevoie sa fie restructurat, dar ca nu este de acord ca discutia in partid sa se concentreze pe schimbarea sau pastrarea in functie a lui Mircea Geoana, ci pe gasirea proiectelor pentru viitor. Sociologul a explicat ca nu este de acord ca la congres trebuie pur si simplu schimbat actualul presedinte al partidului, Mircea Geoana, ci ca trebuie sa se vina cu motiuni, cu proiecte alternative care sa duca PSD la modernizare.