Senatul a adoptat proiectul de lege care abiliteaza Guvernul sa emita ordonante in vacanta parlamentara. Votul a fost dat in plenul Senatului, unde premierul Emil Boc s-a prezentat miercuri dimineata pentru a le cere parlamentarilor sa adopte legea, in forma rezultata in urma dezbaterilor din comisiile parlamentare.

Este vorba despre ordonante simple pe urmatoarele domenii: finante si economie, justitie, sanatate, transporturi si mediu, a anuntat prim-ministrul in plenul Senatului. "Este un act de responsabilitate a Guvernului sa vina in fata Parlamentului sa ceara ca proiectul de lege sa fie adoptat in forma rezultata din comisii. Nu s-a mai facut asa ceva pana acum, dar obiceiurile bune se incep in primele zile ale anului", a declarat liderul Executivului, la intrarea in Parlament.

Inainte de intrarea in sala de plen, Boc a precizat ca o delegatie a Fondului Monetar International este asteptata in tara luna aceasta. "Luna aceasta, dupa mijlocul lui ianuarie, o delegatie a FMI vine la Bucuresti", a anuntat premierul, precizand ca nu este vorba despre o renegociere a acordului, ci de discutii pe marginea acestuia.