Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, au semnat un protocol politic la nivelul Bucurestiului. Surse din PSD au declarat pentru NewsIn ca documentul a fost semnat la finele lui 2009 si prevede sustinerea reciproca la alegerile partiale si promovarea in comun in Parlament a proiectelor celor doua formatiuni.

Potrivit protocolului obtinut de NewsIn, unul dintre punctele negociate intre cele doua partide este "colegiul vacantat care fusese atribuit PNL; acest partid isi va desemna candidat, iar Alianta PSD+PC il va sustine". Ca urmate a intelegerii, organizatia de Bucuresti a social-democratilor il va sustine pe liberalul Radu Stroe la alegerile partiale din colegiul 1.

"Pe perioada campaniei pentru alegerile partiale, cele doua partide se vor sustine reciproc. Parlamentarii Aliantei PSD+PC si ai PNL, care apartin colegiilor Municipiului Bucuresti, vor sustine in Parlament proiecte comune, pentru imbunatatirea legislatiei privind dezvoltarea Municipiului Bucuresti si a conditiilor de viata si bunastare a cetatenilor sai, care vor fi negociate de conducerile PSD a Municipiului Bucuresti si a Partidului National Liberal a Municipiului Bucuresti", se mai arata in document.

Chiliman: Nu s-a semnat inca nici un prtocol

Contactat de HotNews.ro, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca PNL Bucuresti si PSD n-au semnat nici un protocol de colaborare: "Nu s-a semnat inca nici un protocol, noi avem un gentelman agreement, pe care-l vom respecta si noi. Am spus de saptamana trecuta ca vom semna eventual si un protocol. Eu nu am schimbat cu nimic punctul asta de vedere. Eu nu cred ca in politica trebuie sa formalizezi absolut totul, pentru ca sunt si intelegeri care pot fi facute verbal si pot sa ramana ca atare, daca cei care le fac sunt oameni de onoare si de cuvant. In momentul de fata inca nu exista nici un document semnat. E posibil sa fie semnat si un asemenea intelegere, nu stiu daca se va semna protocol. Daca va exista o dorinta expresa din partea celor de la PSD, vom analiza posibilitatea semnarii unei asemenea intelegeri."