Democrat-liberalii l-au propus pe Honorius Prigoana drept candidat la alegerile parlamentare din Colegiul 1 al Capitalei. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Biroului electoral de circumscriptie al Municipiului Bucuresti, Iulian Ivan, care a declarat pentru Mediafax ca PD-L a retras candidatura lui Viorel Tudorache. O alta candidatura depusa luni este cea a lui Remus Cernea, din partea Partidului Verde. Pe acelasi post candideaza si secretarul general al PNL, Radu Stroe.

Honorius Prigoana: Imi pot finanta singur campania

Honorius Prigoana a declarat la Realitatea TV ca isi poate finanta singur campania, din venituri personale. "Eu sunt un om care are deja o oarecare notorietate si nu cred ca va trebui sa investesc chiar asa de mult", a precizat el. Intrebat care sunt modelele sale politice, Honorius Prigoana a raspuns: "Traian Basescu este pe primul loc, la o distanta foarte mare. Eu am intrat in PD-L pentru Traian Basescu, am fost langa domnia sa in campanie, pentru ca el a pus bazele reformarii statului roman modern".

Silviu Prigoana: Mi-am pregatit bidineaua cu clei si ma duc sa pun afise

Deputatul PD-L Silviu Prigoana a declarat la Realitatea TV ca nu a fost de acord ca fiul sau sa candideze, "pentru ca este vorba despre o jumatate de mandat si pentru ca stiam ca lumea va interpreta ca un nepotism". "Am vrut sa evit o asemenea discutie publica", a precizat Prigoana. A subliniat, insa, ca odata decizia luata il va ajuta. "Sunt pus intr-o situatie dificila, dar orice s-ar intampla este copilul meu si am sa-l sustin. Nu-mi convine in momentul de fata ca a intrat intr-o competitie electorala de jumatate de mandat", a continuat Prigoana. "Deja mi-am pregatit bidineaua cu clei si ma duc sa pun afise. Orice imi cere il ajut, este copilul meu", a incheiat deputatul democrat-liberal.

Luni dupa-amiaza, democrat-liberalul Viorel Tudorache a anuntat ca si-a retras candidatura la alegerile parlamentare din Colegiul 1 al Capitalei, in favoarea lui Honorius Prigoana. "Am avut o discutie de aproximativ 15 minute cu Emil Boc, care a fost un domn elegant si finut, mi-a explicat despre ce este vorba, iar eu am acceptat decizia partidului", a declarat pentru NewsIn Viorel Tudorache.

Alegerile anticipate in Colegiul uninominal 1 din Capitala vor avea loc pe 17 ianuarie, iar campania electorala va incepe la 2 ianuarie si se va incheia la 16 ianuarie, la ora 7.00.