Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara, la MAE, ca a dorit prin numirea lui Teodor Baconschi, sa dea un mesaj ca acest post nu este pentru politicieni, ci pentru diplomati.

"Am vrut ca numirea domnului Baconschi sa fie un semnal extrem de clar ca acest post nu este pentru politicieni, ci pentru diplomati. Am convingerea ca acest spirit va functiona in aceasta institutie in continuare", a mai spus seful statului.

Traian Basescu, nemultumit ca Romania a actionat prea tarziu pentru a obtine gazduirea ACER

Traian Basescu a criticat faptul ca Romania a declansat prea tarziu interventiile pentru obtinerea gazduirii la Bucuresti a sediului Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor din Energie.

"Nu este un moment de bilant, pentru ca sunt bune si mai putin bune. Imi sta insa in obicei sa spun si ceea ce ma framanta. Nu mi-a placut faptul ca am declansat foarte tarziu interventiile noastre pentru a obtine sediul Agentiei de Reglementare pentru Energie la Bucuresti, iar cand ne-am trezit, cele sase tari care nu erau inca angajate de partenerii nostri, toate au fost partenerele noastre, dar ne mai trebuiau doua si am actionat prea tarziu", a spus Traian Basescu, citat de NewsIN.

"Am convingerea ca vom tine cu multa atentie agenda in 2010 si trebuie sa ne propunem ca obiectiv ca o institutie europeana sa isi gaseasca un sediu la Bucuresti", a atras atentia presedintele.