Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri in cadrul dezbaterilor legate de investirea noului Executiv ca nu va vorbi despre guvern "pentru ca am vorbit la motiunea de cenzura pe care am initiat-o atunci si pentru ca structura cabinetului nu s-a schimbat, nici pozitia PNL nu s-a schimbat".

Liderul PNL a tinut sa faca o paralela intre comportamentele fata de Parlament ale unor lideri din istoria universala Oliver Cromwell si Napoleon Bonaparte, dar si atitudinea presedintelui rus Boris Eltin care "a tras pur si simplu cu tunul in Parlament" si declaratiile premierului Boc care a spus ca "pune biciul pe parlamentari".

"Intr-o tara din Europa un prim-ministru odata s-a dus la targ si a targuit un bici si a rostit urmatoarele vorbe care aveau caracter public, de indemn si caracter politic: Ia sa luam un bici, sa punem biciul pe parlamentari.

Drama politica a Romaniei e diferenta dintre tun si bici, loviturile in care Cromwell, Napoleon si Eltin isi asumau personal trasul cu tunul si situatia in care in Romania, desi omul respectiv era premier si va mai fi, nici macar nu tine biciul cu mana lui, ci era trimis sa spuna asta", a spus Antonescu.

Alte declaratii Crin Antonescu:

  • statul roman se modernizeaza neincetat si nu contenim a vorbi despre asta
  • acum un om- presedintele a castigat alegerile- si vrea sa modernizeze statul
  • nu reusim dupa 20 de ani sa scapam de fantoma partidului unic
  • suntem in aceste zile intr-un elogiu al oportunismului
  • nimeni nu indrazneste sa spuna ca tara are nevoie si de opozitie
  • Suntem mult prea aproape de Nicolae Ceausescu, de Marea Adunare Nationala, de presa omagiala

Liderul PNL a mai spus ca Guvernul Boc va trece de Parlament, dar nu cu voturile liberalilor.