Propunerea unui premier demis anterior de Parlament este o sfidare la adresa legislativului si a romanilor si nu va primi votul social-democratilor, a declarat miercuri liderul PSD, Mircea Geoana, in cadrul dezbaterilor privind programul de guvernare si investitura Cabinetului Boc.

El a acuzat constituirea unei majoritati precare "prin tradare" - "o chestiune absolut nefireasca si nedemocratica". Faptul ca aceasta "tradare" este acum rasplatita prin "portofolii grase e o sfidare la adresa bunului simt al romanilor".

Mircea Geoana a precizat ca i se pare "cel putin suspect" faptul ca un ministru al cabinetului Emil Boc se impotrivea in urma cu trei luni proiectului Rosia Montana si acum a devenit "brusc adeptul acestui proiect controversat".

Mircea Geoana a precizat ca adoptarea proiectului de buget pe 2010 este o urgenta, dar inainte de acesta trebuie adoptata legea responsabilitatii fiscale.

El a argumentat prin faptul ca, daca bugetul este adoptat inainte, Parlamentul nu va face decat sa dea un vot pentru acordarea banilor "pe criterii politice", pentru grupurile de interese ale PDL si pentru "regii asfaltului".

Liderul PSD a acuzat si existenta unui "plan diabolic de a dirija resursele catre primariile PDL si, eventual, UDMR".

Niciunul dintre elementele sugerate de mediul de afaceri din Romania nu se regaseste in programul de guvernare: reluarea creditarii, rambursarea la timp a TVA-ului, eliminarea impozitului minim pe profit, bugetarea multianuala, a mai spus presedintele PSD.