Cine sunt ministrii propusi de Emil Boc

de D. Galantonu, A. Neagu     HotNews.ro
Duminică, 20 decembrie 2009, 21:33 Actualitate | Politic


Lista ministrilor noului Cabinet si programul de guvernare au ajuns duminica seara la Parlament, iar audierile ministrilor desemnati se vor desfasura pe parcursul intregii zile de marti, urmand ca viitorul Cabinet sa fie votat miercuri in plenul Parlamentului, potrivit unor surse oficiale, citate de NewsIn.

Guvernul Boc va cuprinde 17 membri: premier, vicepremier si 15 ministri. PD-L are 9 nominalizari, UDMR 3, in timp ce din randul tehnocratilor au fost desemnati 4 reprezentanti si un singur membru din partea independentilor.


 • Marko Bela, vicepremier

Marko Bela, liderul UDMR si prospat vicepremier, este unul dintre cei mai longevivi politicieni. A intrat in politica in 1989, ca fondator si vicepresedinte al UDMR Mures, este liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania din 1993  si a fost senator in toate legislaturile de dupa 1990. Incepand din decembrie 2004, Marko Bela a mai ocupat postul de vicepremier pentru coordonarea activitatilor in domeniul culturii, educatiei si integrarii europene in Guvernul Tariceanu, functie din care a demisionat in iulie 2007.

Marko Bela s-a nascut la 8 septembrie 1951, in orasul Targu Secuiesc, si este absolvent al Facultatii de Filologie, sectia maghiara-franceza, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Marko Bela a lucrat ca profesor de limba franceza si ca redactor la mai multe reviste literare, este poet si traducator de limba maghiara, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania ( din 1978) si membru al Uniunii Scriitorilor din Ungaria.


 • Vasile Blaga, ministru de Interne

Vasile Blaga nu se afla la primul mandat de ministru de Interne. El a mai condus MAI in perioada decembrie 2004-aprilie 2007, in Guvernul Tariceanu, dar si ca interimar, anul acesta, in Cabinetul Boc. In plus, din decembrie 2008 pana in prezent, Vasile Blaga a condus Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Cunoscut ca unul dintre strategii PDL, Vasile Blaga a fost seful campaniei electorale a lui Traian Basescu in 2004, insa in toamna lui 2009 a anuntat ca nu va mai face parte din staff-ul de campanie al sefului statului, in conditiile in care el asigura si interimatul la conducerea Ministerului de Interne - care organizeaza alegerile.

Nascut la 26 iulie 1956, in satul Petrileni, din judeţul Bihor, Vasile Blaga a urmat cursurile Facultaţii de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic “Traian Vuia” din Timisoara, obţinand calificarea de inginer mecanic. A intrat in politica in 1990, ca presedinte al Consiliul Frontului Salvarii Naţionale (CFSN) si vicepresedinte al CFSN Bihor, apoi ca deputat FSN. Este membru fondator al Partidului Democrat. A obtinut un mandat de deputat si 3 de senator, a fost prefect de Bihor, director general la Directia Regionala Vamala Oradea, expert parlamentar si, pentru doar o saptamana, in decembrie 2004, consilier prezidenţial pentru Aparare, securitate si siguranţa naţionala (dupa o saptamana fiind numit ministru de Interne).

Este unul dintre cei mai bogati membri ai Guvernului, familia sa detinand mai multe afaceri (vezi aici ultima declaratie de avere a lui Vasile Blaga, datata 12.10.2009).


 • Adriean Videanu, ministrul Economiei

Adriean Videanu este actualul si viitorul ministru al Economiei. Daca va obtine votul de investitura, el isi va continua mandatul inceput la conducerea acestui minister in decembrie anul trecut.

Nascut la 1 iunie 1962, in comuna Crevenicu din judetul Teleorman, Adriean Videanu a absolvit, in 1987, Facultatea de Transporturi din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. A intrat in politica in 1990, fiind deputat de Teleorman in perioada 1990-2003. Intre 1990 si 1992 Videanu a fost membru FSN, intre 1992 si 1996 presedinte al Organizatiei de tineret a PD si membru al Biroului Executiv al democratilor, intre 1997 si 2001 a fost secretar al Biroului Executiv al PD, iar din 2001 pâna 2004 a fost vicepresedinte PD. in prezent este prim-vicepresedinte al PDL.

In perioada decembrie 2004 - martie 2005, a fost vicepremier in Guvernul Tariceanu, functie la care a renuntat dupa ce a castigat fotoliul de primar al Capitalei, in primavara anului 2005.

Adriean Videanu este si un prosper om de afaceri, el si sotia sa detinand 99,99% din capitalul social al firmei Titan Mar S.A.

 • Mihai Seitan, ministrul Muncii

Mihai Seitan, noul ministru al Muncii, este membru PDL, a condus Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale in perioada 2005-2007 si este unul dintre coordonatorii echipei care a elaborat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii. In februerie 2009, Mihai Seitan a devenit consilierul premierului Emil Boc pe probleme de munca si protectie sociala, iar in octombrie 2009 a fost numit secretar de stat in Ministerul Muncii.

Mihai Seitan s-a nascut pe 16 iulie 1946 si a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare, Centrul de Instruire pentru Personalul din Administratie si Universitatea Bucuresti - Facultatea de Matematica.

El a urmat mai multe programe de instruire la Organizatia Mondiala a Muncii, in domeniul asigurarilor de sanatate, protectie sociala si pensii.


 • Daniel Funeriu, ministrul Educatiei

Nascut la 11 aprilie 1971, Daniel Funeriu este europarlamentar PDL si a fost vicepresedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania.  Daniel Funeriu este propus pentru a treia oara la Ministerul Educatiei, dupa ce s-a aflat si pe lista de ministri a Cabinetelor Lucian Croitoru si Liviu Negoita.

Este inginer chimist (specializarea chimie organica) si a urmat mai multe stagii in strainatate (Stagiu stiintific la Merck&Co, Rahway, New Jersey, USA – 1994 si Stagiu stiintific la Zeneca Fine Chemicals, Huddersfield, Anglia – 1994) pentru ca, ulterior, sa fie asistent universitar la Universitatea Louis Pasteur (,Strasbourg, Franta – 1995-1998), cercetator stiintific la Scripps Research Institute (La Jolla, California – 1999-2002) si crcetator siintific (project leader) la National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (Osaka, Japonia – 2002-2006).

Daniel Funeriu a obtinut un grant de cercetare UE in valoare de doua milioane de euro
 (Marie Curie Excellence Grant), cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finantare acordata pentru un proiect individual.

In timpul scolii si al liceului, a participa la mai multe olimpiade nationale si internationale de chimie, unde a obtinut mai multe premii, si este autorul catorva inventii.


 • Teodor Baconschi, ministru de Externe

Nascut pe 14 februarie 1963, Teodor Baconschi, prospatul ministru de Externe, este Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Franta, in Principatul Monaco si in Principatul Andorra. El a fost numit ambasador in primul mandat al lui Traian Basescu.

Teodor Baconschi este licentiate in teologie, la Institutul Teologic Universitar din Bucuresti, iar in 1991 a urmat studii aprofundate la Paris-Sorbonne. La aceeasi institutie prestigioasa a incheiat in un doctorat in Antropologie religioasa si Istorie comparata a religiilor.

Din 1997 pana in 2000 a fost ambasador pe langa Sfantul Scaun (Vatican). In 2001 a venit in Centrala MAE ca director general, iar din 2002 pana in 2004 a fost ambasador in Portugalia. Apoi, din 2005 pana in 2006 a fost secretar de stat pentru afaceri globale in MAE. Din 26 octombrie 2006, Teodor Baconschi a detinut functia de consilier prezidential la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, preluand postul lasat liber de Claudiu Saftoiu, care fusese numit in functia de director al SIE.


 • Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii

Mihail Dumitru in prezent lucreaza ca negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana.

Din august 1995 pana in ianuarie 2000 a fost manager de sector agricultura, dezvoltare rurala, securitatea produselor alimentare la Delegatia Comisiei Europene in Romania, iar pana in august 2006 a fost sef al Departamentului Agricultura si piata interna de la Delegatia CE.


 • Cseke Attila- ministrul Sanatatii

UDMR-istul Cseke Attila, nominalizat pentru postul de ministru al Sanatatii, are studii juridice si a mai lucrat in guvern intre anii 2005 si 2008, ca secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

In varsta de 36 de ani, Cseke este senator, ales la scrutinul general din 2008 in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr. 5 Bihor.

Cseke detine un teren de 1.090 de metri patrati in Oradea, pe care l-a cumparat in 2006, si are conturi la mai multe banci, cu 7.516 euro si 147.157 de lei, conform declaratiei sale de avere din aprilie.


 • Kelemen Hunor, ministrul Culturii

Kelemen Hunor este absolvent de Filosofie, a facut emisiuni de radio si a lansat doua volume de versuri si un roman.

In decembrie 1989, a fost co-fondator si redactor-sef adjunct al revistei culturale Jelenlét, iar ulterior a colaborat la revista cu acelasi profil Korunk.

Kelemen este familiarizat cu ministerul pentru care a fost nominalizat, unde a mai ocupat postul de secretar de stat.
Din 2000, este deputat UDMR din 2000 si membru in comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, iar din 2005, membru UDMR in Biroul Permanent al Camerei.
Nu este proprietar de terenuri, case sau autoturisme, iar in banca are un cont de 150.000 de lei, potrivit declaratiei sale de avere din iunie 2009.


 • Laszlo Borbely, ministrul Mediului

Laszlo Borbely a fost ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor in Guvernul Tariceanu. In administratia centrala, Laszlo Borbely a fost secretar de stat, ministru delegat si ministru. Astfel, intre 1996 si 2000 a fost secretar de stat la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului. Intre 2004 si 2007 a fost ministru delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului.

In perioada 2007 - 2008, Laszlo Borbely a fost ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Laszlo Borbely este parlamentar din 1990, aproape in toate legislaturile.


 • Catalin Predoiu, ministrul Justitiei

Catalin Predoiu are 41 de ani, a fost avocat si ministru al Justitiei in Guvernele Tariceanu si Boc.

El este specialist in tranzactii bancare si financiare, asigurand servicii de asistenta legala unor banci si unor clienti institutionali din acest domeniu, inclusiv cu privire la probleme legate de reglementari privind dreptul valutar si controlul fiscal, metode de finantare, contracte de credit si proiecte de restructurare.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie, Predoiu a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat intr-un colegiu din Buzau, dar a fost surclasat de candidatul PSD.

In 22 decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justitiei in Guvermul Emil Boc I, el mentinandu-se in functia dupa demisia in bloc, din 1 octombrie 2009, de la guvernare a membrilor PSD. Predoiu a detinut in paralel si functia de ministru interimar al Afacerilor de Externe.


 • Radu Berceanu, ministrul Transporturilor

Radu Berceanu a detinut si in Guvernul Tariceanu portofoliul Transporturilor iar intre 1998 si 2000 a fost ministru al Industriei si Comertului.Intre 1978 si 1980 a fost inginer la Centrul de Incercari in Zbor al Industriei Aeronautice Romane, intre 1984 si 1989 a lucrat la Fabrica de avioane Craiova

El a fost numit ministru al Transporturilor si Infrastructurii in Guvernul Boc in decembrie 2008, iar, dupa iesirea PSD de la guvernare, a devenit si ministru interimar al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Berceanu a fost propus si in guvernele Croitoru si Negoita. La audierile pentru Guvernul Croitoru, nu a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate.


 • Sebastian Vladescu, ministrul de Finante

Sebastian Vladescu, a mai ocupat acest post in Cabinetul Tariceanu, din august 2005 pana in aprilie 2007, fiind si secretar de stat in acelasi minister in anii 2000 si 2007.

In 2000, Vladescu a fost presedinte al Consiliului de incredere al AVAB, presedinte al Camerei Auditorilor, in Comisia Interministeriala de Garantii pentru credite externe de la EXIMBANK, membru in Comisia de privatizare BCR, membru in Consiliul de Administratie al CEC.
In perioada in care Vladescu a fost ministru de Finante, in noiembrie 2005, negocierile pentru continuarea acordului cu FMI, semnat in iulie 2004, au esuat, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au respins solicitarile institutiei financiare.


 • Gabriel Oprea, ministerul Apararii

Liderul parlamentarilor independenti, generalul cu patru stele in rezerva Gabriel Oprea a facut parte din Guvernul Boc I, pentru o foarte scurta perioada. A fost propus si de Liviu Negoita pentru acelasi post.

Oprea a fost mai putin de o luna ministru al Administratiei si Internelor in Guvernul Boc I, intre decembrie 2008 si ianuarie 2009. El a demisionat, dupa 20 de zile de la numire, de la conducerea MAI, ca urmare a faptului ca PSD i-a retras sprijinul politic intrucat nu s-a consultat cu partidul cand l-a numit pe Virgil Ardelean la DGIPI.

In perioada 2003-2004, Oprea a fost ministru delegat pentru Administratia Publica, in Guvernul Nastase.


 • Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii

Elena Udrea este avocat de profesie  si a fost un an ministru al Turismului.
Intre 1997 si 2005 a fost avocat titular al cabinetului Individual de Avocatura "Udrea Elena Gabriela" din Bucuresti, iar intre iunie 2004 si februarie 2005 a fost consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, presedinte al Comisiei Juridice si de disciplina.

In 2002 a intrat in Partidul National Liberal, iar in iunie 2004 a devenit consilier municipal din partea PNL. Pe 21 octombrie 2005 a demisionat din PNL, iar la 12 februarie 2006 se inscrie in PD. In prezent este secretar executiv al PDL. Elena Udrea este casatorita cu omul de afaceri Dorin Cocos.


 • Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor

Gabriel Sandu, nominalizat de PDL pentru portofoliul Comunicatiilor si Societatii informationale, detine si in prezent acest post, fiind si ministru interimar al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri.

Nascut la 8 septembrie 1963, la Mizil, Gabriel Sandu a absolvit Academia de Studii Economice. In perioada 1993 - 1997 a fost vicepresedinte al SC Elvila International SRL Bucuresti, detinuta de Viorel Catarama, iar din 1997 pâna in 2003 a fost presedinte al grupului de firme Tracia, in 2003 a devenind presedinte al S.C "Albert THS" SRL Bucuresti.

In 1999, Gabriel Sandu a fost ales presedinte al Uniunii Fortelor de Dreapta din Prahova, intre 2000 si 2001 a fost vicepresedinte al UFD, iar intre 2001 si 2003, secretar general al UFD. In 2003, in urma fuziunii dintre UFD si PNL, devine membru supleant in Biroul Executiv al PNL. In 2007 s-a numarat printre liberalii care l-au urmat pe Theodor Stolojan in PDL. In perioada 2004-2008 a fost deputat, iar din 2007 este vicepresedinte PDL si prim-vicepresedinte PDL Prahova.


(Surse: Wikipedia, Mediafax, NewsIn)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13153 vizualizari

 • +19 (21 voturi)    
  Ministrul Funeriu (Duminică, 20 decembrie 2009, 21:55)

  un cercetator [anonim]

  in sfarsit un ministru cu un cv valoros! sa speram ca va termina cu cardasiile din minister si va elabora politici care vor favoriza re-intoarcerea cercetatorilor plecati din tara.
  • -7 (11 voturi)    
   La pastele cailor (Duminică, 20 decembrie 2009, 22:04)

   Un alt cercetator [anonim] i-a raspuns lui un cercetator

   Asteapta tu, ca eu nu voi pleca si eu dupa ei
  • -1 (15 voturi)    
   sa vedem (Duminică, 20 decembrie 2009, 22:10)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui un cercetator

   degeaba ai cv daca n-ai sira spinarii sau esti santajabil; poate insa ma va contrazice..
  • -5 (13 voturi)    
   guvern de pilosi (Duminică, 20 decembrie 2009, 22:48)

   Cosmin [anonim] i-a raspuns lui un cercetator

   Desi mi-am pus toate sperantele in Basescu si l-am votat "cu doua maini", trebuie sa marturisesc ca sunt dezamagit profund de acest guvern. Exceptand 2-3 ministri, toti ceilalti sunt numiti pe PILE si INFLUENTA, dar in nici un caz pe competenta. Multi dintre ei n-au habar despre domeniul pe care il vor guverna. Vai de steaua noastra in urmatorii 3 ani ...
   • -4 (12 voturi)    
    unde sunt femeile, Basescule? (Luni, 21 decembrie 2009, 0:25)

    jeni [anonim] i-a raspuns lui Cosmin

    Numa cat s-au laudat portocalii ca Base al lor promoveaza femei in politica si tot trebuia sa fie mai mult de una in echipa lui Hop Boc!
    Rusine! Si aia o blonda piloasa, vai de mama ei, ca si restul de PD-L isti, incepand cu Bordurica Videanu si terminand cu asflatistul Berceanu. Or sa promoveze interesele boborului, eh, incepand cu interesele lor si dupa aia mai vedem...
   • -2 (14 voturi)    
    nu te inteleg (Luni, 21 decembrie 2009, 0:34)

    dan [anonim] i-a raspuns lui Cosmin

    nu era evident ca daca iese basescu presedinte guvernul va fi tot cu blaga, berceanu, videanu si mai ales udrea? acum inteleg de ce a iesit basescu, probabil sunt multi ca tine, care "si-au pus sperantele si au fost dezamagiti"
   • -4 (6 voturi)    
    Udrea Elena (Luni, 21 decembrie 2009, 8:03)

    Florin [anonim] i-a raspuns lui Cosmin

    e casatorita cu omul de afaceri Dorin Cocos si... ce era mai important s-a uitat, e amanta lui: .....spuneti voi portocalelor!
   • -5 (7 voturi)    
    cei care l-au votat pe Basescu (Luni, 21 decembrie 2009, 8:31)

    eu [anonim] i-a raspuns lui Cosmin

    tuturor celor care l-au votat pe Basescu, pe argumentul ca Geoana e un comunist si aduce la putere comunistii, le va iesi si pe nas comunismul cu Basescu presedinte, Boc premier si Parlament, ma scuzati- Marea Adunarea Nationala, unicameral.
   • -4 (6 voturi)    
    Trebuia sa te gandesti inainte.... (Luni, 21 decembrie 2009, 8:44)

    Dark Knight [utilizator] i-a raspuns lui Cosmin

    Trebuia sa te gandesti inainte....de a-l vota cu doua maini....Asta dovedeste ca multi au gandit cu "mainile"....
  • +2 (2 voturi)    
   are armura? (Luni, 21 decembrie 2009, 10:11)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui un cercetator

   OK pentru dl.Funeriu. Poate insa ca pentru primele sase luni ar fi trebuit sa poarte armura (dl.Croitoru) pentru atacurile -nu intotdeauna oneste - ale presei, sindicatelor si PNL-PSD. La 1 Ian. intra in vigoare si legea salarizarii unice si legea educatiei (dupa corectarea ceruta de CCR).
  • -3 (3 voturi)    
   Indoieli mari (Luni, 21 decembrie 2009, 11:46)

   azazel [anonim] i-a raspuns lui un cercetator

   Cu ce l-o avea Udrea pe Base la mana de nu poate sa scape de ea cu nici un chip?Asta ma roade pe mine cel mai tare.Iar cu ungurii propusi or sa dipara in 6 luni din guvern,o sa vedeti....
 • +10 (10 voturi)    
  Acum inteleg cu Funeriu (Duminică, 20 decembrie 2009, 22:02)

  Tudor [anonim]

  Acum m-am lamurit si eu de ce toata lumea si-l doreste pe dl. Funeriu la Educatie. Sa speram ca experienta in atragerea de fonduri pentru cercetare il va ajuta si in postura de ministru.
  Sa speram si ca relatiile formate acolo, ca asa proiecte mari nu se iau decat pe relatii serioase in spate, sa il consulte bine si la relansarea educatiei, macar post-universitare.
  Poate asa am si eu motiv sa ma intorc la o Universitate din Romania si sa profesez acolo.
  Dl. Seitan e absolvent de Automatica si Calc, ca si mine... Vad ca nu i-a prea placut domeniul ca schimbat repede domeniul. Nu-i nimic stiu cazuri si mai grave, dupa automatica s-au apucat de turism, hehe.
 • -17 (17 voturi)    
  intrebare (Duminică, 20 decembrie 2009, 22:19)

  alex [anonim]

  IN CE TARA TRAIM? ROMANIA? UNGARIA? POATE CURAND JUMATATE DE ROMANIA? CHIAR NU MAI INTELEG...
  • +2 (6 voturi)    
   Intreaba-l pe Crinut in ce tara traim ... (Luni, 21 decembrie 2009, 8:16)

   GT2 [utilizator] i-a raspuns lui alex

   ... ca el le stie pe toate din opozitie.

   Cam atat ii pasa.
 • +9 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 20 decembrie 2009, 22:21)

  [anonim]

  • -4 (18 voturi)    
   addendum (Duminică, 20 decembrie 2009, 22:45)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui

   Elena Udrea - poate e buna profesionista dar majoritatea oamenilor n-o inghit ca ea
   • -4 (12 voturi)    
    Este replica serii !!! (Luni, 21 decembrie 2009, 1:56)

    meteor [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    Superb addendum ...ma voi culca linistit !
  • 0 (14 voturi)    
   cu mici amendamente (Duminică, 20 decembrie 2009, 23:04)

   Jolly Roger [anonim] i-a raspuns lui

   Cu Videanu nu am avut probleme pana acum dar declaratia lui referitoare al proiectul minier "Rosia Montana" ma scos rau de tot din sarite:

   Cine vrea poate sa acceseze link-ul:
   http://www.petitieonline.ro/petitie/nu_validarii_lui_videanu-p48115046.html

   Elena Udrea nu are cum sa fie competenta pentru ca a terminat o particulara de drept si coregrafie de toata jena, s-a facut de ras la Turcescu cu abominabila gafa "presedintele Norvegiei", demonstrad ca a facut geografia si dreptul consitutional cu femeia de serviciu, plus ca nu are acel strop de bun simt si de feminitate care sa-i spuna ca nu e cazul sa se imbrace in acel roz-bombon de manelista.

   Predoiu e tern si obedient...nu va face nici o branza la Justitie.

   Vladescu o fi el bun economist dar e un degenerat lipsit de cel mai elementar simt moral

   a se vedea http://www.realitatea.net/vladescu--ministru-de-finante-in-guvernul-boc--afla-mai-multe-despre-biografia-acestuia_692342.html
   Daca n-ar fi aceste belele as zice ce e un guvern decent
   • +9 (17 voturi)    
    malefic (Duminică, 20 decembrie 2009, 23:32)

    minareta [anonim] i-a raspuns lui Jolly Roger

    esti ,ca sa-l citez pe marele prostanac,malefic....auzi,roz bombon, ce motive sa judeci o femeie, mie nu-mi place albastru,trebuie sa-i pun la zid pe toti care poarta aceasta culoare ?mie, ca femeie, mi se pare FOARTE feminina elena udrea comparativ cu unele tate ,de ex. norica ,olguta,aura etc.
    • -3 (7 voturi)    
     udrea (Luni, 21 decembrie 2009, 8:15)

     dd [anonim] i-a raspuns lui minareta

     daca o femeie de pe centura se imbraca roz bombon, isi etaleaza nurii sau picioarele e de inteles. In calitate de ministru insa, trebuie sa te imbraci DECENT, macar din respect pentru oamenii simpli care te platesc sa le rezolvi problemele (chiar si legate de turism).
   • 0 (0 voturi)    
    ai vazut ceva? (Luni, 21 decembrie 2009, 10:15)

    atent [anonim] i-a raspuns lui Jolly Roger

    directia financiar-contabila din Ministerul Justitiei a trecut la ICCJ, asa cum au cerut magistratii. A facut-o Predoiu. Probabil ca dna Pivniceru, Costiniu si Barbulescu vor gestiona mai bine bugetul, vor repara tribunalele, vor angaja magistrati tineri etc. Incet incet Predoiu isi face treaba.
 • +1 (15 voturi)    
  Udrea (Duminică, 20 decembrie 2009, 23:23)

  Wash and Gone [anonim]

  Interesant ca la toti ministrii scrie ce au absolvit, unde s-au nascut, etc. La Elena Udrea nu scrie decat ca e de meserie avocat si este casatorita cu Cocos. Za land of ciois probabil este o incarnare extraterestra parca venita din "codul lui oreste" si transformata intr-o bruneta vopsita, unii spun ca ar fi frumoasa (mie mi se pare cam tzaranca), si care are un "butic de avocatura" dar se lupta pentru revigorarea turismului romanesc avand experienta in turism a lui Cocos (are un restaurant kitchos).
  • -1 (19 voturi)    
   Za land of chioce a facut particulara... (Luni, 21 decembrie 2009, 0:39)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui Wash and Gone

   Si stim cu totii ce inseamna particulara...de unde si potrivirea perfecta ca avocat "particular" cu Ministerul Turismului si Dezvoltarii.
   N-o suporta lumea....pai in primul rand nu are o atitudine demna de o doamna. Si in al doilea rand...nu are pregatirea necesara pt acest post.

   Si o mica corectie la titlu "Cine sunt ministri propusi de Boc?" ...Niciunul...sunt propusi de Basescu :)
  • 0 (2 voturi)    
   udrea (Luni, 21 decembrie 2009, 12:42)

   adriana1255359782720 [utilizator] i-a raspuns lui Wash and Gone

   un restaurant ,,kicios" si mai multe chestii despre care nu stie nimeni
 • +9 (13 voturi)    
  cel mai bun guvern (Luni, 21 decembrie 2009, 0:20)

  Andrei T [anonim]

  Privind lista ministrilor, consider ca actualul guvern are, prin membrii sai, cel mai mare potential dintre toate guvernele postdecembriste. Azi o sa incerc sa transmit cititorilor site-ului parerea mea fata de desemnarea domnului Teodor Baconschi ca ministru de externe.
  Actuala conjuctura nationala si internationala, devoalata puternic in timpul campaniei electorale ne arata putina posibilitate de miscare a Romaniei in spatiul politicii externe. Rusia a fost, cu totul, de partea lui Mircea Geoana, adversarul actualului presedinte. Germania, care are cel mai puternic partid care face parte din Partidul Popular European, din care face parte si PD-L-eul, merge, din motive care tin de alimentarea cu energie, cu Rusia, iar America, condusa de un "liberal" rosu, vrea relatii bune cu aceeasi Rusie. Iar Rusia nu-i poate ierta multe lui Traian Basescu. Internationalizarea problemelor de la Marea Neagra,,atitudinea fata de razboiul georgiano-rus, sustinerea unor alternative, altele decat cele ruse, pentru conductele care alimenteaza cu gaz Europa si mai ales rasturnarea regimului comunist pro-rusdin Moldova fac di Rusia un adversar ireconciliabil, cel putin pentru moment, al lui Traian Basescu. Atunci, ce-i ramane acestuia de facut? O atentie deosebita fata de Franta si de parteneriatul strategic cu aceasta. Sarcozy este acel lider occidental care poate fi pentru Romania contraponderea necesara in politica externa. Si cine poate asigura o relatie mai buna cu Franta decat Teodor Baconschi, ambasador in aceasta tara si traitor multi ani in mediul academic si politic francez.
  • +4 (6 voturi)    
   Bine spus! (Luni, 21 decembrie 2009, 1:34)

   irina [anonim] i-a raspuns lui Andrei T

   Bine spus!
  • +4 (8 voturi)    
   Rusia da semne de slabiciune (Luni, 21 decembrie 2009, 5:55)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Andrei T

   Faptul ca Rusia l-a sustinut atat de indarjit pe Geona, e un semn de slabiciune. In RM, Kremlinul a trebuit sa faca o intoarcere de 180 de grade dupa venirea la putere a AIE abandonand PCRM.

   Rusia are nevoie de prieteni in zona est-balcanica pentru a-si putea promova politica energetica - Southstream - si nu m-ar mira o re-evaluare a atitudinii Rusiei fata de Basescu. Rusia are mai multa nevoie de Romania decat are Romania nevoie de Rusia.
   • +3 (5 voturi)    
    mi se pare corect. (Luni, 21 decembrie 2009, 10:19)

    curios [anonim] i-a raspuns lui Caligula

    de altfel vine Medvedev in Ian.2010 in vizita (apropos de "izolare"). In politica sunt interese nu pasiuni/prietenii cum ar crede Geoana sau ar vrea sa credem noi. In rest South Stream (si inca vreo 30 de gazoducte daca se poate) e bine venit, caci taxele de tranzit sunt bune.
  • -1 (1 vot)    
   Ce cauta Sandu Gabriel in noul guvern? (Luni, 21 decembrie 2009, 9:00)

   Sandu Plapumaru [anonim] i-a raspuns lui Andrei T

   Oare? Atunci ce cauta Sandu, un specialist in saltele la conducerea Ministerului Comunicatiilor? A avut un mandat de un an in care a dovedit ca NU prea intelege despre ce ar trebui sa faca, iar acum apare din nou pe lista. Sa ne aducem aminte ca era cat pe aici sa fie desfiintat ministerul comunicatiilor (acum 1-2 luni) datorita prestatiilor ultimilor ministri. Daca la Telecomunicatii nu se pune un MINISTRU capabil sa redea increderea industriei, capabil sa reprezinte industria in guvern, etc, probabil vom discuta curand, din nou, despre desfiintarea ministerului. Ce sa facem cu un minister de decor ...
   Pacat
   • 0 (2 voturi)    
    telecom (Luni, 21 decembrie 2009, 10:31)

    coldplayer [anonim] i-a raspuns lui Sandu Plapumaru

    aveti dreptate cu ministrii telecomunicatiilor.
    este un domeniu de varf unde un tehnocrat ar fi vazut viitorul la orizont.

    ciudat este ca statul roman pregateste mii de ingineri telecom pe an - din generatiile trecute mii poate zeci de mii au plecat mult mai la vest de bucuresti, unii au avansat sus in ierhiile unor mari companii gen vodaphone, cisco, france telecom - si nu gaseste un ministru.
    nu ma mir.
    evident la noi rasturnarea valorilor a condus la situatii incredibile: drumurile se fac cu necalificati condusi de fosti gestionari de CAP, industria acazut pe mana unor fosti bisnitari de chewing-gum si blue-jeans sau de cofetari, turismul de "avocati"...
 • -4 (8 voturi)    
  bun la ce? (Luni, 21 decembrie 2009, 1:37)

  Esmeralda [anonim]

  Cher Andrei T, Se scrie Sarkozy, nu Sarcozy...dar ma rog, de la atata linguseala....sigur, nu strica sa fii francofil, desi nu e neaparat cel mai good trend, dar Bogdan Aurescu e si foarte destept, in plus...
 • +1 (5 voturi)    
  trista istorie (Luni, 21 decembrie 2009, 8:11)

  agora [anonim]

  Ar fi mai bine sa asteptam sa-i vedem la lucru si apoi sa spunem ce e bine si ce nu ne place ....
  Cineva zicea ca era mai bun guvernul propus de Croitoru ...pai atunci de ce nu l-au votat??? Atunci nu era bun si acum este??? Cine vrea oare sa demonstreze ca Romania trebuie si acum condusa de alte natii ca-n atatea secole de istorie ????
 • 0 (2 voturi)    
  Guvern de sacrificiu ! (Luni, 21 decembrie 2009, 8:12)

  bm [anonim]

  Maurul sa-si faca datoria si sa plece !
  doua milioane de bugetari si rudele lor !
 • +2 (4 voturi)    
  Ratele le banca tot voi le platiti (Luni, 21 decembrie 2009, 8:14)

  Ionutz [anonim]

  ca si politicienii si voi vorbiti despre lucruri neimportante aici.
 • 0 (2 voturi)    
  A.Videanu la Economie... si nu numai. (Luni, 21 decembrie 2009, 11:49)

  stailinistit [anonim]

  nu stiu ce sa zic. mi se pare o mare greseala Hunor la Cultura, precum si mentinerea 'gastii' din spatele lui base (udrea, videanu etc.)

  eu chiar am crezut ca va schimba mai mult Mr Boc.

  ma simt prost, din nou, pentru naivitate...
 • -1 (3 voturi)    
  Teapa Basescu (Luni, 21 decembrie 2009, 13:20)

  Tia.Dalma [utilizator]

  Guvernul asta ar trebui sa se numeasca "teapa lui Basescu" data tuturor romanilor, dar mai ales celor ce l-au votat.
 • +1 (3 voturi)    
  rusine mie! (Luni, 21 decembrie 2009, 13:45)

  stailinistit [anonim]

  cum imi permit sa critic ce e de culoare portocalie?

  rusine mie ca nu pot sa fiu consecvent si critic, dupa caz, ambele tabere.

  locul meu e dincolo de granitele acestei tari, unde nu exista astfel de 'sfinti portocalii' de care nu trebuie sa ma ating.
  acolo pot sa ma iau si de obama, daca vreau (si-asa il cam sustinea pe prostanac)...

  noroc ca exista site-uri ca hotnews.ro (si, in cealalta tabara, realitatea.net) care sa-mi aduca aminte ca in tara asta criticile se fac consecvent: unidirectional!
 • 0 (0 voturi)    
  Kelemen Hunor (Marţi, 22 decembrie 2009, 10:10)

  roxa [anonim]

  ...cum sa pui un ministru de origine maghiara la conducerea ministerului culturii?! domnilor, trebuie sa va aducem aminte ca traim in Romania si ca avem o cultura romaneasca si nu una ungureasca?!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by