Premierul desemnat Emil Boc a anuntat, duminica, lista ministrilor care vor face parte din viitorul cabinet, compus din 15 ministri si un vicepremier. Documentul a fost trimis la Parlament, impreuna cu programul de guvernare. Printre propunerile de ministri se regasesc la Finante - Sebastian Vladescu, la Externe: Teodor Baconschi, la Aparare- Gabriel Oprea, la Justitie- Catalin Predoiu, la Educatie- Daniel Funeriu, la Agricultura: Mihail Dumitru.

Ministrii propusi de Emil Boc:

Ministerul Administratiei si Internelor- Vasile Blaga

Ministerul Economiei - Adriean Videanu

Ministerul Transporturilor - Radu Berceanu

Ministerul Dezvoltarii si Turismului -Elena Udrea

Ministerul Muncii- Mihai Seitan

Ministerul Comunicatiilor- Gabriel Sandu

Agricultura- Mihail Dumitru

Ministerul Educatiei -Daniel Funeriu

Ministerul Culturii- Kelemen Hunor

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor - Borbely Laszlo

Ministerul Sanatatii -Cseke Attila

Ministerul Justitiei- Catalin Predoiu

Ministerul Aparare - Gabriel Oprea

Ministerul de Finante -Sebastian Vladescu

Ministerul Afacerilor Externe -Teodor Baconschi

Vicepremier: Marko Bela

Programul de guvernare al noului Cabinet prevede mentinerea actualului nivel de taxare

Mentinerea cotei unice de impozitare la 16% si a TVA la 19%, restructurarea aparatului administrativ si aplicarea rezultatului referendumului privind Parlamentul unicameral sunt masuri incluse in programul de guvernare ale viitorului Cabinet, a anuntat Emil Boc.

Bugetul pentru 2010 va fi aprobat de Guvern saptamana viitoare si de Parlament in sesiune extraordinara in jumatate a lunii ianuarie, a mai spus Boc.

Premierul a enumerat ca principii ale programului de guvernare si sustinerea mediului de afaceri si a IMM-urilor, alocarea a cel putin 20% buget pentru investitii publice pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca, promovarea si adoptarea legii reformei sistemului de pensii si a legii responsabilitatii fiscale, sprijinirea agriculturii in vederea dezvoltarii industriei alimentare si reabilitarea sistemului de irigatii.

La capitolul agricultura, Boc a sustinut ca nou guvern va avea drept obiectiv pe termen mediu ca Romania sa se transforme intr-o tara exportatoare de produse agro-alimentare.