Orest Onofrei, desemnat de PDL la conducerea Ministerului Agriculturii si senator democrat-liberal de Suceava a declarat pentru Mediafax ca ar intentiona sa renunte la aceasta functie. Vineri, dupa ce PDL a anuntat lista ministrilor desemnati de acest partid, presa a scris ca, in anul 2002, Orest Onofrei a fost implicat intr-un grav accident rutier, soldat cu moartea unui copil de 8 ani. Acuzat de ucidere din culpa, el a fost achitat, in 2007, de Curtea de Apel Iasi, decizia fiind definitiva si irevocabila.

UPDATE: PDL l-ar putea nominaliza pe Valeriu Tabara pentru portofoliul Agriculturii, daca Orest Onofrei se va retrage, sustin surse din partid, citate de Mediafax. In prezent deputat PDL, Valeriu Tabara a mai fost ministru al Agriculturii in perioada 1994-1996. Valeriu Tabara este de profesie inginer agronom si are un doctorat in agronomie.

Accidentul in care a fost implicat Orest Onofrei s-a produs pe 29 iunie 2002, in comuna Cleja din judetul Bacau. Orest Onofrei se afla la volanul unui Tico, care a lovit in plin un baiat de opt ani, proiectându-l la o distanta de 13 metri, iar masina a intrat intr-un sant. Copilul a murit pe loc, din cauza ranilor, iar politicianul a fost grav ranit.

Orest Onofrei a declarat, sambata, ca este onorat de decizia colegilor din PDL de a-l nominaliza pentru portofoliul Agriculturii, insa a observat ca in mass-media sunt reluate informatii privind un accident mortal din anul 2002 in care a fost implicat si in care justitia l-a achitat: "Se creeaza o problema publica si nu doresc sa pun in situatii dificile nici premierul, si nici pe presedinte. Suntem intr-o situatie dificila, iar in conditiile in care detii o functie de o asemenea importanta trebuie sa faci ceva, si nu sa dai explicatii".

Orest Onofrei spune ca timpul pana la formarea noului Guvern este prea scurt pentru ca opinia publica sa inteleaga si sa accepte explicatiile sale, asa cum le-au acceptat cei din judetul Suceava, unde a fost validat de doua ori prin alegeri - in 2004 pentru functia de deputat si in 2008 pentru cea de senator .

PDL l-ar putea nominaliza pe Valeriu Tabara pentru portofoliul Agriculturii, daca Orest Onofrei se va retrage, sustin surse din partid, citate de Mediafax.