Tensiuni in PD-L, din cauza negocierilor pentru impartirea portofoliilor din viitorul Guvern. Deputatul democrat-liberal Cezar Preda, care este si vicepresedinte al partidului, se opune cedarii Ministerului Culturii si Cultelor partenerilor de coalitie de la UDMR. "Daca echipa de negociere s-a dus cu gandul sa pastreze pentru fiecare cate un minister si sa dea Ministerul Culturii si Cultelor UDMR-ului, atunci a facut una dintre cele mai mari greseli politice din ultimii ani", afirma Cezar Preda, intr-un comunicat.

  • "Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National nu poate face obiectul de negociere a PD-L cu UDMR. Ministerul Culturii si Cultelor trebuie sa fie responsabilitatea Partidului Democrat Liberal pentru ca ne-am asumat un parteneriat social cu Biserica", mai spune Cezar Preda.
  • "PD-L va deconta pe termen mediu si lung decizia de a da Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National UDMR-ului", mai atrage atentia Cezar Preda.

Surse democrat-liberale au declarat, pentru HotNews.ro, ca PD-L ar fi finalizat lista noului Guvern in cursul noptii de joi. Acestea sutin ca mai pot interveni modificari in timpul sedintei Colegiului Director al PD-L, de vineri dupa-amiaza, care se anunta extrem de tensionata. Marul discordiei - Ministerul Culturii si cel al Comunicatiilor.

Daca portofoliul Comunicatiilor ar putea fi preluat de Gabriel Sandu, in fruntea Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National ar putea fi numit Kelemen Hunor, fostul candidat al UDMR la presedintia Romaniei.