Presedintele Traian Basescu le-a propus social-democratilor, in cadrul consultarilor de miercuri de la Cotroceni, ca vicepresedintele PSD Marian Sarbu sa intre in guvernul PD-L, ca ministru al Muncii. Subiectul va fi discutat in sedinta Comitetului Executiv al partidului de vineri, unde se va lua si o decizie, a declarat Marian Sarbu, pentru NewsIn. Precizarea vine dupa ce, in urma cu o zi, liderul PSD Mircea Geoana califica propunerea presedintelui drept "un cadou otravit".

"Maine o sa avem o discutie. A fost o posibilitate pe care presedintele Basescu a ridicat-o in fata presedintelui PSD, iar partidul trebuie sa dea un raspuns oficial, sa ia o decizie", a explicat Sarbu. Tot joi, fostul ministru al Muncii a declarat pentru Q Magazine ca „as intra intr-un Guvern PDL cu un minim de sprijin din partea conducerii partidului si simt ca acesta nu exista, in ciuda dorintei mele". „Si daca voi pleca vreodata din PSD, nu ma voi inscrie nici in Grupul Independentilor si nici intr-un alt partid. Cand voi pleca din PSD va fi momentul plecarii mele si din viata politica", a continuat acesta.

In cursul diminetii, Vasile Blaga a declarat ca "au fost anumiti colegi din PSD cu care am colaborat exceptional in Guvern. Si pentru ca erau foarte buni profesionisti, si pentru ca erau foarte buni colegi. Ca discutam de Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, Ion Bazac - au fost colegi exceptionali".