Fostul vicepresedinte al Partidului Social Democrat Vasile Dincu crede ca Mircea Geoana trebuie sa se prezinte la judecata partidului dupa infrangerea din alegerile prezidentiale. Desi ii recunoaste meritele, Vasile Dancu spune, la RFI, ca Mircea Geoana nu va putea sa-si sustina in partid o noua candidatura si aceeasi echipa.

"Mircea Geoana va trebui sa faca o dezbatere in partid. Nu trebuie discutat despre Mircea Geoana in particular, ci despre Mircea Geaoana la pachet cu reforma partidului. Trebuie discutata situatia grupului care il sustine la varful partidului, grup care a eliminat, de-a lungul timpului, foarte multi oameni. Nu cred ca Mircea Geoana va reusi sa-si sustina si candidatura lui viitoare si sa reuseasca cu aceasta echipa din jur. Cred ca va trebui sa aleaga", afirma Dancu, unul dintre fostii strategi ai partidului.

"PSD are nevoie de o conducere in care sa se poata exprima regional toate zonele tarii. Avem nevoie de oameni care sa nu fie contestati masiv in spatiul nostru public, al Transilvaniei si Banatului. De asemenea, a bloca ardelenii care vor sa se exprime in PSD este o atitudine falimentara pentru formatiune. Cred ca PSD, pentru a castiga vreodata alegerile din Romania, trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de Transilvania", explica el.

La capitolul plusuri pentru Mircea Geoana, fostul vicepresedinte al PSD mentioneaza: a pierdut in fata lui Traian Basescu la un scor strans totusi si a reusit sa atraga pentru prima oara un electorat traditional ostil social-democratilor.

Cu toate acestea, Mircea Geoana va trebui sa vina in fata partidului dupa acest esec, crede Vasile Dancu.

"Daca nu considera un agajament faptul ca a promis ca demisioneaza, nu cred ca Mircea Geoana trebuie sa-si dea demisia automat".

In ceea ce-l priveste pe vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu, Vasile Dincu spune ca acesta ar avea sansa sa preia conducerea partidului: cu o conditie insa.

"Cristian Diaconescu are toate calitatile sa fie un bun presedinte pentru PSD. Ar putea sa fie un presedinte daca ar reusi sa vina cu o echipa formata din oameni curati, angajati pentru reforma, oameni care nu considera opozitia un infern".