Mandatul lui Mircea Geoana la sefia PSD ar trebui analizat la inceputul anului viitor. Acum nu este "momentul unui razboi de succesiune in PSD. Vreau sa descurajez cu toata taria discutii centrifuge la noi in partid", este de parere chiar liderul social-democrat.

In cadrul unei emisiuni la Antena 3, Geoana a recunoscut ca s-a gandit la demisie. "O clipa mi-a trecut si mie prin cap, dupa acel moment de deznadejde, ca poate ar fi clipa sa incerc un alt drum", a declarat el, citat de NewsIn.

"Dar, in clipa in care am vazut cat de mare este aceasta fraudare, am avut o discutie cu mine insumi si cu familia si spuneam «mai, ce facem?». Dar, in clipa in care am vazut cat de complicata este situatia din tara, ce ar insemna acuma un razboi de succesiune a lui Geoana? Pai, asta ar insemna o ocupare a energiilor noastre cu orice alta problema, decat cu cea adevarata: de a reprezenta cu cinste voturile pe care le-am primit".

"De aceea, decizia mea este extrem de clara. (...) Voi continua sa ma bat pentru a reprezenta social-democratia romaneasca", a explicat Mircea Geoana. Liderul PSD a anuntat ca la inceputul anului viitor va cere si un vot de incredere din partea partidului.