"O decizie necesara din punct de vedere politic si moral" - asa vede presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, o eventuala hotarare a Curtii Constitutionale privind repetarea alegerilor. Ion Iliescu a mai tinut sa sublinieze ca repetarea alegerilor este importanta, indiferent cine va fi validat ca presedinte, potrivit Mediafax.

  • "Eu cred ca atat pentru Curte, cat si pentru cel care va fi desemnat presedinte, va fi o chestie foarte complicata aceasta autoritate morala a celui care va trebui sa indeplineasca functia de sef al statului, in conditiile unor fapte foarte clare, evidente, de fraudare, care vor pune sub semnul intrebarii autoritatea morala a presedintelui", este de parere Ion Iliescu.

El a apreciat ca, in acest moment, "apasa" o mare responsabilitate asupra Curtii Constitutionale.

  • Presedintele de onoare al PSD mai spune ca problema fraudarii alegerilor nu s-ar rezuma doar la voturile anulate, care reprezinta, in opinia sa, un aspect minor: "Sunt multe fapte de alt ordin, mult mai grave, cu falsificarea proceselor-verbale, cu CNP-urile, cu votul in strainatate, care au deformat in mod clar".
  • "Cu un presedinte care nu e ales cu voturile din tara si se bazeaza doar pe voturile falsificate in exterior, chestiunea devine foarte complicata pentru imaginea tarii si a democratiei noastre", a mai adaugat Ion Iliescu.