Decizia Curtii Constitutionale de renumarare a voturilor nule nu poate stabili daca voturile au fost valabil exprimate sau nu, a declarat vicepresedintele PDL Valeriu Stoica. In consecinta, operatiunea nu poate modifica legal rezultatul alegerilor prezidentiale de pe 6 decembrie, a explicat Valeriu Stoica, potrivit NewsIn.

"Tot timpul au fost voturi nule. In turul II au fost mult mai putine voturi nule decat in turul I, asa ca toate aceste speculatii sunt valuri fara niciun fel de justificare", a precizat liderul democrat-liberal. Valeriu Stoica a precizat ca magistratii Curtii nu au probe care sa dovedeasca existenta unor fraude de proportii, care sa fi influentat rezultatul celui de-al doilea tur.

"Fraudele sau neregulile ori trebuie sa fie constatate in procesele-verbale ale sectiilor de votare, ceea ce nu s-a intamplat, ori trebuie sa existe documente oficiale ale altor autoritati oficiale care sa constate fraudele, ceea ce nu exista. Cat timp membrii PSD din birourile sectiilor de votare nu au avut nicio obiectiune sau nu exista autoritati publice care sa constate aceste nereguli, Curtea Constitutionala se poate raporta doar la procesele-verbale ale sectiilor de votare", a explicat Stoica.

In ceea ce priveste amanarea noului mandat al presedintelui Traian Basescu, Valeriu Stoica sustine ca nu exista niciun pericol. "Constitutia este foarte clara in aceasta privinta. Articolul 82, alineatul 3 spune foarte clar ca mandatul presedintelui se incheie la momentul depunerii juramantului de catre noul presedinte", a subliniat democrat-liberalul.