Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat vineri seara ca social-democratii ar putea sa organizeze un mars de protest in Capitala de 100-200 de mii de persoane impotriva actiunilor care ar fi orchestrate de Traian Basescu impotriva unor lideri ai PSD, relateaza NewsIn.

Vanghelie a vorbit despre cazul senatorului PSD, Catalin Voicu, care a fost audiat vineri la DNA in urma unui mandat de aducere, precizand ca acest tip de actiune ar fi "orchestrata" pentru a fi distrasa atentia de la procesul electoral si decizia CCR de renumarare a voturilor nule de la alegerile prezidentiale.

"Nu cred ca ne poate chema pe toti la DNA, nu cred ca ne poate aresta pe toti si nu cred ca ne va infricosa. Asta nu ne face decat sa ne organizam in urmatoarea perioada si sa vedem daca nu va trebui sa facem un mars de 100 - 200 de mii de oameni in centrul Capitalei sa demonstram ca intr-o tara democratica nu se pot accepta asemenea demersuri pe care le pune in aplicare actualul presedinte", a spus Vanghelie.

Liderul PSD a spus ca ideea marsului nu reprezinta o instigare. "Nu instigam, ci ne sperie formula pe care o pune in aplicare actualul presedinte cu tot aparatul de stat, cu Ministerul de Interne, cu DNA-ul si cu toata forta pe care o are asupra PSD", a explicat Vanghelie.

El a mai precizat ca banuieste ca are telefonul ascultat de peste un an de zile, insa a afirmat ca nu este speriat de acest lucru, deoarece nu ar vorbi la telefon "lucruri nelegale". "Banuiesc ca eu am telefonul ascultat de peste un an de zile, dar asta nu ma inspaimanta cu nimic pentru ca eu nu vorbesc la telefon lucruri in care sa fraudez sau sa fac anumite lucruri nelegale. Nu sunt implicat in nimic, nu mi-e frica decat de Dumnezeu, daca o sa-mi vina vreo invitatie, vreo citatie ii dau curs fara nicio problema", a mai spus liderul PSD.

Liderul de Bucuresti al PSD se numara intre persoanele cu care senatorul PSD Catalin Voicu are interdictie sa vorbeasca, dupa ce DNA a anuntat ca procurorii il cerceteaza in calitate de invinuit pe Voicu pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare.

De asemenea, intre alte persoane supuse interdictiei de catre procurori se mai afla vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc, precum si fostul ministru, ex-PSD acum, Dan Ioan Popescu.

Initial, Vanghelie a declarat ca dupa iesirea de la audieri, Voicu l-a informat pe liderul PSD Bucuresti ca nu este bine sa vorbeasca pentru a nu cadea suspiciuni si asupra primarului sectorului 5.