Fostul presedinte Ion Iliescu a caracterizat drept "revoltator" si "inacceptabil" modul in care senatorul Catalin Voicu a fost dus vineri dimineata la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie.

"Este expresia manifestarii unui stat politienesc. Este revoltator si inacceptabil", a declarat Iliescu, la Realitatea TV.

El a spus ca "maniera aceasta brutala de arestare a unui senator al Romaniei" incalca un principiu fundamental al drepturilor omului - prezumtia de nevinovatie.

"Pot sa aiba argumente, se poate deschide cercetarea, dar pana la proba contrarie actioneaza (...) prezumtia de nevinovatie", a explicat Ion Iliescu.

Catalin Vasile a fost consilier de securitate al lui Iliescu, in mandatul 2000-2004.

Senatorul PSD a declarat, in aceasta dimineata, ca a fost scos cu forta din masina sa: "Mi s-a spus ca daca ma opun o sa-mi puna catusele. Nu am dat nicio declaratie procurorilor DNA, pentru ca imi astept avocatul. Nu stiu de ce am fost arestat, dar ganditi-va ca in acest moment Comisia de Aparare din Senat, al carei vicepresedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opris, iar noi vrem sa continuam cercetarile", a declarat Voicu, pentru NewsIn.