Negocieri PDL-UDMR, la sediul Uniunii. O delegatie a democrat-liberalilor, formata din presedintele PDL Emil Boc, prim-vicepresedintele Adriean Videanu, ministrul Radu Berceanu si secretarul general Vasile Blaga, s-a intalnit cu liderii UDMR, pentru negocieri privind posibilitatea colaborarii la guvernare, informeaza NewsIn.

"Nu am discutat sub nicio forma despre Mugur Isarescu. (...) In privinta premierului, cred ca trebuie sa respectam votul romanilor", a declarat la finalul discutiilor Emil Boc. "Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea aceeasi familie politica la nivel european - PPE", a precizat apoi liderul democrat-liberal Emil Boc. Acesta a reiterat optiunea PDL de a constitui o majoritate de dreapta. A anuntat insa ca liberalii amana discutiile pana dupa pronuntarea unei decizii de catre Curtea Constitutionala.

Este a doua intalnire a liderilor celor doua formatiuni, in aceasta saptamana. Marti, presedintele UDMR Marko Bela a avut o intrevedere la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc. La finalul discutiilor, Marko Bela declara pentru NewsIn ca intalnirea este "fireasca si necesara". In ceea ce priveste subiectul discutiilor, acestea s-au concentrat pe o analiza a situatiei politice dupa alegerile prezidentiale, preciza atunci liderul Uniunii.