Presedintele Traian Basescu va participa, in zilele de joi si vineri, la lucrarile Consiliului European de iarna, desfasurata la Bruxelles, prima reuniune a sefilor de stat si de Guvern din statele membre ale Uniunii Europene dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, informeaza Administratia Prezidentiala.

Principalele subiecte ale reuniunii sunt pregatirea pozitiei comune a Uniunii Europene pentru participarea la Conferinta Internationala ONU privind schimbarile climatice de la Copenhaga din 18 decembrie 2009 si discutarea situatiei economice, financiare si de ocupare a fortei de munca in cadrul Uniunii, precizeaza Presedintia. Pe agenda reuniunii mai figureaza stadiul implementarii Tratatului de la Lisabona, dosarul nuclear iranian si situatia politica si de securitate din Afganistan si Pakistan.

Potrivit NewsIn, seful statului va parasi joi dupa amiaza Capitala pentru a participa, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European cu Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

De asemenea, seful statului se va numara, joi seara, printre participantii la dineul de lucru al sefilor de stat sau de Guvern, la care va fi prezent si proaspat alesul presedinte al Consiliului European, fostul premier belgian Herman Van Rompuy.

Potrivit programului oficial remis presei de Administratia Prezidentiala, presedintele Traian Basescu va participa vineri, de la ora 10.00, la a doua sesiune de lucru a Consiliului European, la finalul lucrarilor avand programata o declaratie de presa.

Presedintele va reveni la Bucuresti vineri dupa-amiaza.