Un membru al PSD care a luat parte la procesul de votare din Spania a declarat pentru HotNews.ro ca nu au existat fraude si ca tot procesul de votare a fost corect. Liderii PSD Titus Corlatan si Liviu Dragnea au acuzat PDL de fraudarea masiva a votului in diaspora in special in Spania. Marti seara, la Antena 3, Dragnea a dat cateva exemple si a mentionat sectia de votare din Burgos. Il contrazice insa chiar reprezentantul PSD care a fost prezent la procesul de votare din Spania.

Intr-o emisiune la Antena 3, Liviu Dragnea a prezentat cateva exemple de fraude din Spania. "In Spania, reprezentantul nostru sesizand si el cum se fura si cate fraude se fac a cerut presedintilor sectiilor de vot de acolo sa elibereze copii dupa listele speciale. In cateva sectii Alicante Castellon, Valencia, Getafe si Burgos functionari din ministerul de externe au refuzat sa dea aceste liste la solicitarea colegului nostru care a spus ca este o obligatie legala. El a primit un raspuns naucitor: Ei si ce o sa imi faci? Ce o sa imi faceti voi? Asta a fost raspunsul celor de la ministerul de Externe", a declarat liderul PSD.

Dragnea a aratat cazul unei femei care ar fi dat o declaratie ca nu a votat nici in Spania, nici in Romania, dar ca ar aparea ca ar fi votat intr-o sectie din Bucuresti. "Avem si declaratii olografe ale unor persoane care spun ca nu au votat dar care apar ca au votat. Spre exemplu doamna Tataru Mariana care spune ca nu a votat dar care spune ca are cunostinte ca a fost inregistrata ca votanta", a mai declarat Dragnea la Antena 3

Reprezentant PSD in Spania: Nu a existat in turul II nici o frauda

Cristinel Iordache, reprezentantul PSD la alegerile prezidentiale in Spania a fost prezent pe 6 decembrie in sectia de votare din localitatea Burgos unde liderul PSD Liviu Dragnea a semnalat ca s-ar fi fraudat. "In primul rand nu inteleg declaratiile din tara de la televizor. Ce pot sa va spun este ca eu sunt reprezentantul PSD si as avea toate motivele sa spun ca au fost fraude dar daca nu au fost nu am cum sa spun asta. Nu a venit nimeni cu furgoneta, nu a votat nimeni de mai multe ori. Cel putin eu asta am vazut si asta stiu", a declarat Cristinel Iordache.

El a mai comentat si despre acuzatiile facute de Liviu Dragnea la adresa reprezentantilor ministerului de Externe. "Nu este adevarat ca nu mi s-au dat documentele. Mie mi s-au cerut de la partid procesele verbale. Eu le-am cerut iar cei de la ministerul de Externe mi le-au dat si eu le-am trimis pe mail la Bucuresti. Nu a fost nici o problema", a declarat Cristinel Iordache pentru HotNews.ro.

PSD a cerut, prin Titus Corlatean, renumararea voturilor din diaspora, acuzand fraude electorale comise de PDL. "In situatia data, extrem de tensionata, si cand, iata, apar probe tot mai evidente privind frauda electorala comisa de PDL inclusiv, sau poate mai ales, in sectiile de votare din strainatate, apare tot mai clara si necesara o procedura transparenta de renumarare a voturilor, de verificare a proceselor verbale, a codurilor numerice personale.", a mai spus Corlatean. El a mai cerut si numararea voturilor din diaspora in Bucuresti. BEC a respins aceasta cerere.

  • PSD a reusit insa sa determine renumararea voturilor in sectia de votare din Bologna. Mai exact, seful Biroului Electoral pentru Sectiile de Votare din Strainatate a decis renumararea dupa ce a aparut o eroare tehnica. Dupa renumarare s-a constat ca nu a existat nici o frauda si ca numaratoarea voturilor a fost corecta si prima data.