"Imi exprim sincera satisfactie pentru victoria obtinuta de presedintele Traian Basescu in turul II al alegerilor din 6 decembrie. Traian Basescu este liderul Partidului Democrat Liberal, care este un punct de referinta important pentru Partidul Popular European", a declarat miercuri Aldo Di Biagio, coordonatorul partidului lui Silvio Berlusconi pentru italienii din diaspora.

"Este o victorie care deschide o clara perspectiva de reinnoire liberala in tesutul social si economic din Romania. Victoria lui Traian Basescu - care a obtinut cu 60.000 voturi mai mult decat Mircea Geoana - a fost determinata de sustinerea romanilor din strainatate si mai ales a celor din Italia. Cred ca e un semnal important, care arata interesul si vointa romanilor de peste granita, de a reprezenta un factor activ in schimbarea si cresterea tarii de origine, o expresie a dorintei puternice de renastere si o reconfigurare a rolului Romaniei in Europa", a continuat Di Biagio.

"Am incercat, in calitate de organizatie a diasporei din cadrul partidului Popolo della Libertà, sa transmitem si in Italia mesajul liberal si democratic al Partidului Democrat Liberal (...) Sincere felicitari presedintelui Basescu si Partidului Democratic Liberal, din partea partidului Popolo della Libertà!"