Calin Popescu Tariceanu ramane "un lider influent in PNL", iar telefonul primit de la presedintele Traian Basescu arata dorinta acestuia de a avea un guvern de dreapta. Declaratiile vin de la consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, care a explicat la Realitatea FM ca actualul presedinte liberal, Crin Antonescu, nu a fost contactat de PD-L pentru ca modul in care s-a referit la negocierile cu democrat-liberalii "denota cel putin lipsa de bun-simt".

"Nu poti sa spui: dati-ne totul, ca sa discutam cu voi. A fost una dintre formulele probabil retorice ale lui Crin Antonescu, (...) care nu pare sa fi observat sfarsitul campaniei", a continuat Sebastian Lazaroiu. Nici decizia liderului PNL de a-i indemna pe sustinatorii sai sa voteze in turul al doilea impotriva lui Basescu nu a trecut neobservata. "Crin Antonescu, chiar daca este presedintele PNL, a luat foarte multe decizii intre cele doua tururi de scrutin care pentru noi au fost greu de inteles. A fost vehement impotriva lui Traian Basescu si a spus ca votul lui si votul partidului trebuie sa fie impotriva lui Basescu. In conditiile astea, s-au rupt toate puntile de comunicare", a explicat consilierul presedintelui.

"Presedintia nu negociaza formula de guvernare, tot partidele trebuie sa o faca. (...) Faptul ca presedintele a dat un telefon unui lider influent din PNL a fost un semnal de deschidere pe care, de altfel, presedintele l-a dat public pe parcursul intregii campanii. Presedintele isi doreste in mod evident ca PNL sa faca parte din acest guvern si multi lideri din PDL isi doresc asta", a incheiat Lazaroiu.