Electoratul liberal de dreapta trebuie sa fie parte la luarea deciziilor si nu sa asiste cum stanga populista sau socialista ia decizii care il afecteaza, a declarat luni fostul presedinte al PNL, Calin Popescu-Tariceanu.

"Sigur ca trebuie sa tinem cont si de interesul general si nu va ascund ca va exista si un interes al PNL. PNL are un interes sa isi mentina o pozitie importanta pe scena politica. Electoratul liberal si electoratul nostru de dreapta doreste sa fie parte la luarea deciziilor, nu sa asiste cum stanga populista sau soclialista ia deciziii care ii afecteaza, si trebuie sa tinem cont de aceste elemente cand vom lua o decizie finala", a subliniat el, citat de NewsIn.

El s-a declarat ingrijorat de fraudele de la turul doi, dar s-a pronuntat ferm impotriva alegerilor anticipate, considerate "inacceptabile" deoarece afecteaza stabilitatea politica a tarii.

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Crin Antonescu, care a spus ca exclude orice colaborare cu PDL, Tariceanu a comentat ca "e bine sa avem si pareri personale": "Eu cred ca in aceasta faza e bine sa avem si pareri personale, trebuie ascultata si o parere de la baza partidului, mai larga. Nu exista un sistem de conducere unipersoanala care sa ia in calcul o singura parere", a subliniat el.

Fostul premier a spus ca, deocamdata, liberalii vor astepta decizia autoritatilor la contestatia pe care o va depune PSD, dar a precizat ca "PNL are obligatia sa-si asume responsabilitatile de partid mare si sa constatam profunda criza economica si politica in care ne gasim".\

"In niciun caz nu trebuie sa avem in vedere ipoteza unor alegeri anticipate", a adaugat el, afirmand ca o astfel de ipoteza este "inacceptabila" deoarece "perturba stabilitatea politica" a tarii.

"Trebuie gasite alte solutii decat acestea extreme pentru a iesi din criza in care ne aflam".

Miercuri, PNL a convocat o reuniune a Comitetului National Executiv, "pentru a vedea pozitia oamenilor din teritoriu. Atunci se va contura o solutie pentru iesirea din criza", a explicat Tariceanu.

In ceea ce priveste atmosfera de la sedinta de luni, fostul sef al partidului a sustinut ca "au fost diverse opinii, am avut o intelegere politica cu PSD pentru un proeict politic cu Iohannis premier, conditionata insa de succesul candidatului PSD Mircea Geoana la prezidentiale. Ne aflam in alta conjunctura politica".

"Solutiile au avut in vedere toate posibilitatile si trebuie sa tinem cont de interesul general si de interesul PNL de a-si mentine o pozitie importanta pe scena politica", a mai spus Calin Popescu-Tariceanu.