Daca Traian Basescu obtine al doilea mandat de presedinte, PNL va apara inca o data valorile democratice in Romania, a declarat luni seara presedintele liberalilor, Crin Antonescu, care a afirmat ca va conduce in continuare Partidul National Liberal. "Daca Traian Basescu obtine al doilea mandat de presedinte, cineva trebuie sa apere inca o data valorile europene in Romania si va asigur ca PNL si cu mine o vom face", a spus Antonescu, la finalul reuniunii conducerii partidului.

Seful liberalilor a subliniat ca atat el cat si PNL nu se vor "abate un centimetru" de la "conduita politica pentru o buna guvernare si pentru valorile democratice". Acest lucru este valabil "atata vreme cat voi conduce PNL - si il voi conduce", a precizat el.

Crin Antonescu a acuzat "rezultatul contestat si contestabil" al alegerilor dar a facut apel la "calm, luciditate si incredere in verdictul autoritatilor", dupa analiza fraudelor acuzate de PSD.

"Ne exprimam speranta ca autoritatile vor analiza contestatiile si validitatea unui rezultat atat de echilibrat si dramatic. (...) Intr-o democratie, chiar atunci cand e dramatic, chiar atunci cand esti dezamagit, cand sti ca nu poti dovedi ca 30.000 de voturi sunt duse dintr-o parte in alta si schimba soarta unei tari, trebuie sa respecti institutiile", a subliniat Antonescu.

De asemenea, el si-a exprimat speranta ca acestea au fost ultimele alegeri "in care s-a vazut din nou turism electoral, oameni incolonati ziua in amiaza mare si dusi la vot de primari".

Crin Antonescu a precizat insa ca a "inteles" mesajul alegatorilor liberali: "Misiunea principala a PNL este sa lucram pentru Romania in spiritul, ideile si principiile pentru care eu si noi am primit votul".

"(...) Este un moment greu, daca Traian Basescu va fi validat presedinte stiu ca vom trece cu totii prin momente dificile, stiu ca acest lucru va fi foarte rau pentru Romania, stiu ca va exista pericolul unui presedinte imbatat de bucuria abuzului, de bucuria unui succes fabricat", a spus Antonescu.

"Dincolo de mahnirea acestui moment, ii aisigur pe cetatenii romani care au dorit schimbarea ca nu avem decat sa ne pastram valorile si principiile si sa ne luptam in continuare pentru ele", a spus liderul liberal, adaugand ca "daca nu am fost destui de aceasta data, suntem totusi foarte multi".