PNL trebuie sa-si fructifice pozitia foarte puternica pe care o detine in acest moment si sa-si asume responsabilitatile, a declarat luni fostul lider al liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu.

El a subliniat ca PNL nu ar trebui sa mai ajunga niciodata "in situatia penibila in care era ieri, ca un fel de mica remorca a PSD-ului".

Desi a lasat deschisa poarta unei posibile intrari la guvernare - "Trebuie sa dovedim ca suntem un partid mare, cu anvergura nationala, dispus sa-si asume responsabilitatile pentru care a intrat in politica" - Tariceanu a precizat ca este "perfect onorabil" atat a fi in opozitie, cat si la putere.

"PNL are o singura obligatie: sa-si asume valorile si principiile si sa dam un sentiment clar ca suntem un partid liberal care isi sustine valorile si le promoveaza", a subliniat fostul premier.

Evocand actuala criza politica prelungita, de peste doua luni, pe fondul crizei economice de peste un an, Tariceanu a afirmat: "Avem obligatia sa gasim o solutie. Oamenii asteapta de la noi acest lucru".

"Nu trebuie sa facem altceva decat sa gandim cu propriul nostru cap si sa nu ne lasam angrenati in ceea ce vrea sa faca un partid sau altul", a continuat el, precizand insa ca "graba" care a caracterizat prea des in ultima perioada deciziile liberalilor este "complet nepotrivita".

"Trebuie sa actionam cu curaj in functie de ceea ce va decide majoritatea. Toate solutiile trebuiesc avute in vedere, toate optiunile sunt demne de a fi luate in considerare", a mai spus el, inainte de a intra la sedinta Biroului politic al liberalilor.